Maak van IT een echte businessversneller

23 February 2021, 00.00afbeelding Maak van IT een echte businessversneller

Heb je ook weleens het gevoel dat IT meer een noodzakelijk kwaad is, dan een middel om je organisatie vooruit te helpen? Door focus aan te brengen, maak je van je IT-omgeving een vrolijke tempomaker en maakt je hele business sprongen vooruit. Net als Herbie uit het boek The Goal van businessmanagementgoeroe Eliyahu Goldratt. In dit artikel vertelt Martijn Bloem hoe ook jouw IT een blije Herbie wordt.

Lees verder

De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

15 February 2021, 00.00afbeelding De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

Van datalekken tot geavanceerde ransomware-aanvallen die je data 'locken': ook jouw IT-omgeving loopt elke dag gevaar. Er worden continu nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en de trucs die cybercriminelen gebruiken worden steeds geavanceerder. In dit blog laat ik je zien welke technieken IT-securityprofessionals inzetten tegen dit soort bedreigingen en wat het specifieke nut is per techniek.

Lees verder

4 praktische voordelen die je behaalt met een securityscan

1 February 2021, 14.53afbeelding 4 praktische voordelen die je behaalt met een securityscan

Wij krijgen regelmatig aanvragen voor een securityscan, ook wel bekend als vulnerabilityscan. Veel organisaties die hun eigen IT-omgeving beheren, zijn zich wel bewust dat er kwetsbaarheden zijn maar hebben geen idee waar die 'gaten' dan zitten. In dit soort situaties kan een professionele securityscan uitkomst bieden. Hier volgen vier voordelen die zo'n scan jouw organisatie oplevert.

Lees verder

Insider Risk, “GGD-medewerkers verdacht van handel in persoonsgegevens”

1 February 2021, 00.00afbeelding Insider Risk, “GGD-medewerkers verdacht van handel in persoonsgegevens”

Op 25 januari kwam naar buiten dat afgelopen zaterdag er twee medewerkers van het GGD-callcenter zijn gearresteerd omdat ze persoonsgegevens te koop zouden hebben aangeboden. Je beschermt je organisatie tegen dreigingen van buitenaf maar hoe doe je dat tegen interne dreiging? Hoe zorg je ervoor dat de eigen medewerkers niet nalatig om gaan met gevoelige informatie? Dat lees je hier.

Lees verder

Adoptie van Microsoft 365: hoe zorg je dat collega's nieuwe technologie omarmen?

25 January 2021, 15.44afbeelding Adoptie van Microsoft 365: hoe zorg je dat collega's nieuwe technologie omarmen?

Innovatie is goed voor je organisatie. Dat staat buiten kijf. Maar niet alle medewerkers zijn blij met de introductie van nieuwe technologie. De angst voor het onbekende speelt hierbij een grote rol. Maar toch moet je vooruit. Samen, want anders mislukt je innovatiepoging en is je investering vruchteloos. Hoe zorg je dat collega's kersverse tools omarmen? Je leest het in deze blog.

Lees verder