Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!

6 July 2020, 14.00afbeelding Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!

De afgelopen jaren verandert de ICT snel. De voorkant van de ICT wordt eenvoudiger voor de eindgebruiker, echter de achterliggende ICT wordt op onderdelen ingewikkelder. Een belangrijk uitgangspunt is het gebruikersgemak. De eindgebruiker moet zijn of haar dagelijkse werkzaamheden uitvoeren zonder vrijheidsbeperkingen. Voor de ICT afdeling is het van belang dat er overzicht wordt gecreëerd en blijft...

Lees verder

Vergaderen in de 1,5-metersamenleving

29 June 2020, 15.31afbeelding Vergaderen in de 1,5-metersamenleving

Langzaam maar zeker gaat de samenleving weer een beetje open. Sommige mensen gaan weer naar kantoor. Dit betekent dat vergaderingen niet meer alléén op afstand plaatsvinden. Maar in de 1,5-metersamenleving zijn meetings die volledig live plaatsvinden op zijn zachtst gezegd lastig. Hoe zorg je ervoor dat je in deze situatie toch in contact blijft met mensen binnen én buiten je organisatie?

Lees verder

Microsoft Teams Tasks komt eraan!

22 June 2020, 14.29afbeelding Microsoft Teams Tasks komt eraan!

Een gewone werkdag zit vaak bomvol. Vanuit allerlei hoeken komen er taken op je af. Je hebt berichten in je Outlook of Teams omgeving waar je op moet reageren. Je persoonlijke taken houd je bij in To Do. Tegelijkertijd wijzen collega’s taken aan je toe vanuit Planner of in Office-documenten. Dat is niet niks. Microsoft zegt dan ook mooi: ‘Het bijhouden van al je taken, voelt als een taak op zich’. Dat kan beter! Daarom lanceert Microsoft binnenkort Tasks in Microsoft Teams.

Lees verder

De keerzijde van versnelde digitalisering

22 June 2020, 14.24afbeelding De keerzijde van versnelde digitalisering

Door de inzet van technologie binnen vitale processen in onze samenleving, is de adoptie van nieuwe technologie in een (gedwongen) stroomversnelling gekomen. We kunnen straks niet meer zonder, en iets wat eenmaal aan is gezet, zet je niet zomaar weer uit. Maar er kleven ook nadelen en risico’s aan deze versnelde en in sommige gevallen zelfs ongecontroleerde vorm van digitalisering. In deze blog vertel ik welke risico’s wij zien bij organisaties en reiken we een aantal oplossingen aan.

Lees verder

Microsoft Teams: de basis staat, maar hoe nu verder?

15 June 2020, 16.50afbeelding Microsoft Teams: de basis staat, maar hoe nu verder?

Het actieve gebruik van Microsoft Teams heeft een enorme vlucht genomen door het coronavirus. Gelukkig zijn een groot aantal organisaties, die dit niet konden bieden aan hun medewerkers, geholpen met het aanbod van Microsoft om Teams tijdelijk gratis te gebruiken. We vinden het fijn dat wij organisaties kunnen helpen om Microsoft Teams operationeel te maken, maar hoe nu verder?

Lees verder