ITWeekly newsflash - Test blockchain zelf met ‘Blockchain in a Box’

26 August 2019, 08.46afbeelding ITWeekly newsflash - Test blockchain zelf met ‘Blockchain in a Box’

Blockchain blijft voor veel bedrijven een interessant concept. Het is vooral bekend als de technologie achter crypto-currency en hoewel we de voordelen en mogelijkheden zien blijft de praktische invulling achter. Daar komt nu verandering in dankzij Deloitte. Zij introduceerden deze week namelijk het ‘Blockchain in a Box’-platform.

Lees verder

Zo werk je met Angular libraries aan een betere front-end

22 August 2019, 09.31afbeelding Zo werk je met Angular libraries aan een betere front-end

Front-end developers zijn dagelijks bezig met het realiseren van de beste gebruikerservaring. Van een betere performance tot automatische testen: alles is ingesteld op het gemak van de gebruiker. Maar ook de gebruikerservaring van de front-end developer kan erop vooruitgaan, oftewel de developer experience. Bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is Gerhard Boer, Lead Front-end Software Engineer, precies hiermee bezig.

Lees verder

HoloLens 2: de top vijf toepassingen

21 August 2019, 16.10afbeelding HoloLens 2: de top vijf toepassingen

Met de komst van HoloLens 2, ontstaan er verschillende nieuwe businesskansen voor iedere organisatie. In dit blog belicht ik een aantal mooie toepassingen van de HoloLens 2 vanuit verschillende sectoren. Hiermee doe je inspiratie op voor een geschikte use case voor jouw organisatie.

Lees verder

ITWeekly newsflash - Er is er één jarig, hoera, hoera!

20 August 2019, 10.45afbeelding ITWeekly newsflash - Er is er één jarig, hoera, hoera!

Het is moeilijk om te geloven, maar de smartphone is alweer 25 jaar oud. In 1994 legde IBM met de Simon Personal Communicator de basis voor het toestel wat onze wereld zou veranderen. Log, zwaar en paste zeker niet in je broekzak, maar je kon wel bellen, mailen én faxen!

Lees verder

ITWeekly newsflash - Facebook knoopt Instagram en Facebook Messenger aan elkaar

12 August 2019, 10.45afbeelding ITWeekly newsflash - Facebook knoopt Instagram en Facebook Messenger aan elkaar

Het is alweer 5 jaar geleden sinds Facebook WhatsApp kocht voor bijna 19 miljard dollar en 7 jaar sinds Instagram voor ongeveer een miljard dollar eigendom werd van Facebook. Sinds de overname bleven beide apps grotendeels onafhankelijk van Facebook opereren, maar de eerste stappen om de systemen technisch samen te brengen zijn inmiddels een feit.

Lees verder