ITWeekly newsflash - update - Coronavirus nekt Mobile World Congress

Publicatiedatum: afbeelding bij

De techsector lijdt steeds meer onder het coronavirus, het nieuwste slachtoffer is het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Na de afmeldingen van onder andere Nvidia, LG, Ericsson en Amazon laat ook Sony weten dat ze de beurs niet zullen bijwonen. De techreus zal nieuwe producten via hun YouTube-kanaal presenteren.

De Chinese fabrikanten Huawai, Oppo en Xiaomi zijn vooralsnog wel aanwezig op het congres, maar treffen maatregelen om besmetting tegen te gaan. Zo gaat het aanwezige management van Huawai en Oppo de laatste 14 dagen voor de beurs start in quarantaine en zal Oppo de temperatuur van de medewerkers op de beursvloer nauwgezet in de gaten houden.

Vooralsnog maakt organisator GSMA zich geen zorgen over de beurs, maar er komen wel extra maatregelen om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de beursgangers niet in gevaar komt. Zo worden microfoons na presentaties vervangen, zal er een uitgebreid medisch team aanwezig zijn, is er een volledige ban voor bezoekers uit de Chinese provincie Hubei en komt er een no-handshake policy.

Update 13-02-2020: Organisator GSMA besliste woensdag toch het evenement dit jaar volledig te annuleren. John Hoffman, CEO bij GSMA, liet in een verklaring weten dat wegens de wereldwijde bezorgdheid over het virus, reisproblemen en andere omstandigheden het evenement onmogelijk nog kon doorgaan.

Profiel ITWeekly

ITWeekly

ITWeekly is ontwikkeld om relevante kennis rondom alle aspecten van informatietechnologie en cloud computing zo veel mogelijk te delen met professionals die actief zijn in deze vakgebieden.

Profiel ITWeekly ›