ITWeekly newsflash - Er is er één jarig, hoera, hoera!

Stamvader van de smartphone wordt 25 jaar

Publicatiedatum: afbeelding bij Stamvader van de smartphone wordt 25 jaar

Het is alweer 25 jaar geleden dat de allereerste smartphone in de winkelrekken lag. Op 16 augustus 1994 introduceerde IBM de ‘Simon Personal Communicator’.

Het bakbeest woog zo’n halve kilogram, had een batterij die het wel zeker 60 minuten uithield en koste toen ongeveer 1099 dollar. Maar dan kon je wel bellen, faxen, mailen, notities maken en je agenda bijhouden. Dat allemaal via je zwart-witte touchscreen.  Een commercieel succes was de IBM Simon niet. Het toestel verdween na amper 6 maanden, en 50.000 verkochte exemplaren, van de markt.

Hoewel het woord smartphone nog niet eens in gebruik was, wordt de IBM Simon toch gezien als de oervader van alle smartphones. In zijn kielzog ging Nokia aan de slag met de 9000 Communicator, gooide BlackBerry begin jaren 2000 hoge ogen met de BlackBerry 6210 en introduceerde Apple in 2007 de eerste Iphone. Dus gelukkige verjaardag aan de stamvader van onze smartphone, de IBM Simon Personal Communicator!

Profiel ITWeekly

ITWeekly

ITWeekly is ontwikkeld om relevante kennis rondom alle aspecten van informatietechnologie en cloud computing zo veel mogelijk te delen met professionals die actief zijn in deze vakgebieden.

Profiel ITWeekly ›