10 redenen om te kiezen voor Desktop as a Service

Vereenvoudigd VDI vanuit de cloud

10 redenen om te kiezen voor Desktop as a Service

Voor veel bedrijven is 2020 een jaar vol uitdagingen en onzekerheden. De wereldwijde COVID-19 uitbraak dwingt bedrijven overal ter wereld om snel op zoek te gaan naar veilige manieren om medewerkers thuis te laten werken. Al snel werd duidelijk dat de traditionele VDI-inrichtingen niet voor iedereen weggelegd zijn. Het is dan ook geen verrassing dat het marktaandeel van clouddiensten in 2020 behoorlijk steeg. En de sterkste stijger van allemaal is Desktop as a Service. Gartner voorspelt voor DaaS een groei van maar liefst 95,4%!

Waarom kiezen bedrijven voor Desktop as a Service?

Deze whitepaper zet 10 redenen om te kiezen voor DaaS op een rij. Wij lichten er alvast 3 kort toe.

  • VDI aanbieden is geen eenvoudige taak. IT-teams hebben te maken met operationele uitdagingen, performance-issues en schaalbaarheid. Dit heeft een grote impact op de werkdruk van de IT-afdeling en er blijft minder tijd over voor andere werkzaamheden.
  • Medewerkers zijn verspreid over meerdere locaties. Met DaaS geeft je iedere medewerker, waar die ook is, een mogelijkheid om veilig samen te werken met collega’s
  • Verloren of gestolen laptops kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Met DaaS zorg je ervoor dat er geen belangrijke of bedrijfskritische informatie wordt bewaard op het device zelf.

Meer redenen nodig? Download dan snel deze whitepaper en ontdek zelf waarom zoveel bedrijven kiezen voor DaaS-oplossingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerWerkplek Virtualisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Verbeter de IT-ervaring voor iedereen in jouw bedrijf

Minutenlang in de wacht staan bij de IT-afdeling. Een willekeurig gedwongen herstart van je computer. Helpdesk-medewerkers die hun dagen vullen met wachtwoorden resetten en andere (saaie) routineklusjes. Daar wordt toch niemand blij van? Klopt, daarom is het tijd om de IT-ervaring binnen het hele bedrijf een boost te geven! Lees er meer over in deze whitepaper.

Lees verder

IT Beheer :  Automatische prijsmonitoring bespaart webshops tijd en geld

Automatische prijsmonitoring is voor webshops belangrijk om altijd zicht te hebben op de prijzen van concurrenten. Maar niet iedere prijsmonitoring tool is geschikt voor jouw webshop of de kosten swingen de pan uit. In deze whitepaper laat developer Dmitry zien welke softwareoplossing hij inzet bij webshops en geeft hij jou inzicht in de tools en code die hij gebruikt. Een hands-on paper voor e-commerce developers!

Lees verder

Werkplek Virtualisatie :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

Werkplek Virtualisatie :  In 5 stappen naar de moderne werkplek

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de cloud is die moderne werkplek de afgelopen jaren nóg aantrekkelijker geworden. Geheel in lijn met de wensen van de organisatie zijn de kosten lager en geeft het de productiviteit een boost. Nog meer redenen nodig om te kijken wat het voor jou en je collega’s kan betekenen? Lees dan snel verder.

Lees verder

Partner

Nutanix

Nutanix software unifies private, public, and distributed clouds, and empowers IT to deliver applications and data that power their businesses.

Profiel Nutanix ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.