2021 komt eraan: 7 onmisbare technologie trends

Trends die het werk van CIO’s voorgoed veranderen

2021 komt eraan: 7 onmisbare technologie trends

Thuiswerken werd gemeengoed, bedrijven stapten massaal over hun angsten en omarmden online diensten en as-a-Service is populairder dan ooit. 2020 zette de turbo op digitalisering en de wereld van de IT-manager ziet er nu totaal anders uit. Welke trends raken CIO’s en IT-managers in 2021? In deze whitepaper zetten we de belangrijkste 7 technologie trends op een rij.

7 tech-trends voor 2021

Om goed voorbereid 2021 in te stappen is het belangrijk om te weten welke ontwikkelingen de komende jaren jouw baan als IT’er gaan beïnvloeden. We zetten alvast kort twee belangrijke trends op een rij, maar de details en alle andere trends sla je natuurlijk rustig na in dit trendrapport.

  1. Van informatie naar innovatie: we hebben databases vol met informatie, maar hoe zetten we die om in toekomstgerichte acties? De I in CIO staat voor Information maar evolueert in 2021 naar Innovation. Als CIO focus je niet langer op systemen in de lucht houden, maar sta je aan de wieg van nieuwe bedrijfsmodellen.
  2. Grotere rol CIO door digitalisering businessmodellen: Om in te spelen op veranderingen in de markt en te voldoen aan wensen van klanten is het belangrijk om snel te reageren. Dat kan alleen als jouw IT-systemen en IT-infrastructuur innovatie mogelijk maken. Voor de CIO is het zaak om de business hierover te informeren. Welke kansen zijn er? Welke nieuwe technologie kunnen we inzetten? Waar kunnen we voordelen halen met automatisering en AI?

Wil je meer weten over bovenstaande trends? Benieuwd waar je nog rekening mee moet houden voor gegarandeerd succes in de toekomst? Download dan dit trendrapport en stap mee in de toekomst.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom TrendsIT ManagementICT StrategieIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Richt in 3 stappen hybride vergaderen in

Dankzij allerlei samenwerktools zijn thuiswerkende collega’s in staat met elkaar in verbinding te blijven. Maar nu steeds vaker ook kleine groepjes op kantoor aan het werk zijn, is het goed om na te denken over een goede inrichting van hybride vergaderen. Dit handige stappenplan helpt je een eind op weg!

Lees verder

Trends :  COVID-19 zet turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn er de succesverhalen van Netflix en Amazon, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht alleen maar groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met hun digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

IT Management :  De rol van IT verandert, verander jij mee?

Bedrijven worden steeds vaker IT-gedreven. Met innovatieve IT kan je immers het onderscheid maken tegenover de concurrentie. Wel is het belangrijk om jouw IT dan anders in te richten. Ligt de focus nog teveel op de faciliterende taken, dan blijft er weinig ruimte en tijd over voor vernieuwende projecten. Lees in deze whitepaper hoe je IT anders inricht!

Lees verder

IT Management :  10 kansen om in 2021 jouw logistieke processen te verbeteren

2020 is het jaar van de digitale transformatie. Vol verwachting werd richting IT gekeken om digitalisatie in een stroomversnelling te brengen en online werken mogelijk te maken. Toch zien we dat veel logistieke bedrijven het moeilijk hebben om mee te gaan in deze sprong naar online. Vaak ontbreekt een goede online strategie en wordt duidelijk dat een aantal hindernissen vooruitgang remmen. In deze whitepaper lees je welke dat zijn en hoe je ze aanpakt.

Lees verder

ICT Strategie :  Top 5 softwaretrends voor 2021

In de wereld van softwaredevelopment is geen dag hetzelfde. Frameworks die vandaag helemaal hot zijn, zijn morgen misschien verouderd. Andere zijn dan weer een constante in de carrière van developers. Welke softwaretools mag je in 2021 niet uit het oog verliezen? Wat staat er te gebeuren op het gebied van front-end development? Veniamin Medvedev, CTO bij outsourcing partner E-ngineers, kijkt vooruit.

Lees verder

IT Beheer :  Hoe zorg je voor rust op de IT-afdeling?

IT-managers hebben het razend druk. Het IT-landschap verandert continu en bovendien zijn de ogen van de hele organisatie op hen gericht, want IT maakt digitale transformatie mogelijk. Hoe maak je deze ambities waar? Welke tools helpen jou vooruit? Deze whitepaper geeft je inzicht in Service Management tools en zet belangrijke trends en valkuilen op een rij.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.