3 trends die het bedrijfsleven op z'n kop zetten

Big data en analytics transformeren de wereldmarkt

Big data en analytics transformeren de wereldmarkt

Slimme ideeën en handig gebruik van techniek ontwrichten het bedrijfsleven, ja zelfs hele wereldmarkten. Dit leidt tot absurdistisch aandoende situaties. Zo heeft het grootste taxibedrijf ter wereld geen voertuigen.  Het populairste mediabedrijf maakt geen content. En de meest waardevolle retailer heeft geen inventaris. Zonder de opkomst van big data en analytics was dit allemaal niet mogelijk geweest.

3 markttrends

Jarenlang renderende businessmodellen worden dankzij deze technologieën op hun kop gezet. In deze nieuwe wereld hebben de volgende 3 markttrends de grootste impact:

  1. Digitale transformatie: het fenomeen heeft zijn uitwerking op businessmodellen, de rol van de klant en de opkomst van geavanceerde analytics.
  2. Radicale technologische veranderingen: de opkomst van big data- en analytics-technologieën heeft de mate waarop data informatie prijsgeven enorm verbeterd.
  3. Kennis in plaats van speculatie: door de grote hoeveelheden data waarover organisaties de beschikking hebben, is nattevingerwerk iets uit het verleden. Het voorspellen van resultaten is geen toekomstmuziek meer.

Skills op big data- en analytics-gebied

Binnen de meeste organisaties worden deze trends niet als een bedreiging gezien, maar als een kans. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het IBM Institute for Business Value onder 1226 respondenten over de hele wereld. Volgens 95 procent van de ondervraagde professionals zijn big data- en analytics-skills  noodzakelijk om de concurrentie bij te benen of zelfs voorbij te streven.

Dit moet er nog gebeuren

Bedrijven ondervinden problemen tijdens deze digitale revolutie. Organisaties ontbreekt het vaak nog aan de nieuwe expertise: ze moeten leren anders te acteren in de markt, hoe ze een nieuwe infrastructuur beheren en hoe ze de data analyseren.

U hebt de data, gebruik ze!

In dit vrijblijvend te downloaden onderzoeksrapport leest u hoe bedrijven omgaan met de hierboven geschetste ontwikkelingen op de markt. Ook worden tips gegeven welke acties u kunt ondernemen met de data waarover uw organisatie ongetwijfeld al de beschikking heeft. Deze download is een tijdige call-to-action, want meer dan ooit geldt: stilstand is achteruitgang.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

IBM

IBM biedt haar klanten een ongeëvenaarde diepte en breedte aan technologie, expertise en ervaring — en combineert deze gebieden zodat echte resultaten worden geboekt.

Profiel IBM ›
 
 

Downloaden: 3 trends die het bedrijfsleven op z'n kop zetten

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.