7 praktische toepassingen van AI in de industrie

AI verhoogt productiviteit en geeft meer inzicht in data

Gepubliceerd: 13-01-2020 | Whitepaper | 7 praktische toepassingen van AI in de industrie

De industrie staat voor een aantal grote uitdagingen om relevant en concurrerend te blijven. De oplossing die hier vaak voor gegeven wordt zijn data en kunstmatige intelligentie (AI). Maar hoe kunnen data en AI de industriesector nou precies helpen? Dit kan bijvoorbeeld door meer inzicht te krijgen in processen met data uit machines. In deze whitepaper lees je 7 voorbeelden van kunstmatige intelligentie waarmee organisaties nu al dagelijks hun concurrentiepositie versterken. Hieronder lees je er alvast twee.

AI zorgt bij Mercedes-Benz voor betere sales

Mercedes-Benz maakt dankbaar gebruik van AI bij hun digitale transformatie. Zo helpt AI accountmanagers om de juiste keuzes te maken in het verkoopproces. De tool brengt allerlei interne en externe gegevens samen in Azure Machine Learning, waardoor betere voorstellen gedaan worden. Ook is het een zelflerend systeem. Rapporten van dealers trainen de AI-tool zodat het nog betere aanbevelingen kan doen.

In geen tijd alle informatie bij de hand

Royal IHC ontwikkelt, ontwerpt en bouwt schepen en materieel voor de bagger- en offshore-industrie. Ze bezitten miljoenen technische documenten die werden bewaard in verschillende systemen en databases. Het opzoeken van deze documenten kostte onnodig veel tijd. Daarom is er nu een systeem ontwikkeld dat AI combineert met optical character recognition en natural language processing om zo snel documenten te vinden. Nu hebben engineers in nog geen 2 seconden in één portaal de juiste gegevens bij de hand!

Ook aan de slag met AI?

Zoals je kan lezen wordt AI al breed toegepast binnen de industrie. Wil jij weten hoe je AI kan inzetten binnen jouw organisatie? Download deze whitepaper en ontdek de andere praktijkvoorbeelden. Wie weet is er een die jouw organisatie verder kan helpen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Downloaden: 7 praktische toepassingen van AI in de industrie

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.