7 uitbreidingen van uw document management systeem

Een succesvol DMS voor uw organisatie

Een succesvol DMS voor uw organisatie

Dankzij documentmanagement systemen (DMS) is het voor organisaties mogelijk om digitaal en papierloos te werken. Een gemiddeld DMS introduceert eigenschappen zoals versiebeheer, autorisatie en zoekfunctionaliteit. De implementatie is pas het begin van een succesvol DMS, want er zijn nog veel meer mogelijkheden. Biedt de basisversie voldoende mogelijkheden of moet er eventueel doorontwikkeld worden? In dit artikel gaan we in op 7 handige uitbreidingen van uw huidige DMS.

1. Digitalisering van documenten

Het digitaliseren van fysieke documenten is vaak niet mogelijk met een standaard DMS-oplossing. Er zijn echter vele voordelen aan het digitaal beheren en archiveren van documenten zoals post, facturen, formulieren en inkooporders. Hierdoor wordt er onder andere bespaart op fysieke opslagruimte, is informatie snel en vanaf iedere locatie raadpleegbaar en zijn dossiers compleet.

2. Records management

Hoe meer informatie er in een DMS wordt opgeslagen, hoe belangrijker het wordt om dossiers efficiënt te beheren. Hierdoor kan een organisatie voldoen aan de wettelijke eisen rondom het opslaan van archieven. Daarnaast zijn dossiers veiliggesteld voor eventuele (toekomstige) geschillen. Records management maakt het makkelijker om te achterhalen welke stukken zich bevinden in welk dossier en hoe lang het dossier precies bewaard dient te worden. 

3. Workflow en Business Process Management (BPM)

Veel organisaties willen graag meer inzicht in de processen. Om processen te beheren, te sturen en erop te rapporteren kunnen organisaties gebruik maken van een Business Process Management (BPM)-oplossing. Met BPM is het bijvoorbeeld mogelijk om documenten geautomatiseerd te sturen naar de vereiste personen. Daarnaast kan de voortgang en status makkelijk getraceerd worden.   

Alle 7 mogelijkheden voor uw DMS

Naast de bovengenoemde mogelijkheden zijn er nog veel meer opties om de functionaliteit van uw huidige DMS-oplossing uit te breiden. Wilt u weten welke mogelijkheden dit precies zijn? Download dan de whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

7 uitbreidingen van uw document management systeem

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.