Angst voor de juridische haken en ogen van de cloud?

Lokaal of in de cloud werken?

Lokaal of in de cloud werken?

Veel organisaties worstelen met de vraag of ze lokaal of in de cloud gaan werken. Zeker bij het vernieuwen van IT middelen komt dit vraagstuk vaak naar boven. Soms is het niet eens de vraag of er in de cloud gewerkt gaat worden, maar wanneer ze deze stap gaan zetten. Voor het maken van deze keuze, zijn er een aantal factoren die hierbij een rol spelen en techniek is daarbij niet de belangrijkste factor.

Financiën
De financiën zijn natuurlijk ook een belangrijk vraagstuk bij de keuze tussen lokaal of in de cloud. Lokaal geïnstalleerde toepassingen worden vaak aangeschaft vanuit een investering en is dus een kapitaaluitgave (Capex). De cloud is een ander model, hierbij betaald een organisatie voor het gebruik. De financiering hiervan komt uit het operationele budget (Opex). Het is wel duidelijk dat dit dus ook een vraagstuk van bezit of gebruik is. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Van beheer naar regie
Bij de keuze voor cloud, zijn er verschillende varianten waaruit u kunt kiezen.:

  • Infrastructure as a Service (IaaS)
  • Platform as a Service (PaaS)
  • Software as a Service (SaaS)

Het grootste verschil tussen de bovenstaande varianten is de verantwoordelijkheid die de het bedrijf nog heeft voor het beheer.

Beveiligingsaspecten
Beveiliging is ook een belangrijk aspect van de cloud, maar hou ook rekening met de risico’s bij lokaal gebruik. Meer dan 80% van de beveiligingsincidenten komen vanuit het bedrijf zelf. Cloud heeft wel wat extra haken en ogen, dit komt doordat er meer partijen bij betrokken zijn. De keten van verantwoordelijkheid is een stuk complexer.

Download de whitepaper
Zitten er nog juridische haken en ogen aan de beveiliging? Hoe is de beveiliging van cloud? Wie kan er eigenlijk allemaal bij in de cloud en is dit dat wel veilig? Deze uitgebreide whitepaper over lokaal of in de cloud werken gaat dieper in op de eerder gestelde vragen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Angst voor de juridische haken en ogen van de cloud?

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.