API’s en API beheer: wat zijn het en wat leveren ze op?

API’s en API beheer: interessant voor bedrijven en ontwikkelaars

API’s en API beheer: wat zijn het en wat leveren ze op?

Kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Dat is zeker het geval als het om API’s gaat. API’s zijn al decennia lang gemeengoed en bepalen de manier waarop computerprogramma’s met elkaar communiceren en hoe informatie onderling wordt uitgewisseld. Hoe dat gebeurt, verandert rap. Onder meer dankzij de invloed van social media.

API’s populairder door social media en mobiel gebruik

Voor het bedrijfsleven is de manier waarop met API’s wordt omgegaan steeds belangrijker. Hoe Amazon.com er bijvoorbeeld jaren geleden al aan de weg mee timmerde heeft grote indruk achtergelaten. De API-opleving begon overigens pas goed los te komen op het moment dat het bedrijfsleven de marktmogelijkheden ontdekte in combinatie met sociale media en het gebruik van mobiele applicaties.

API’s en API beheer: interessant voor bedrijven en ontwikkelaars

In deze whitepaper lees je meer over de basiswerking van API’s, de almaar groeiende populariteit ervan en het belang van de API voor het bedrijfsleven. Er wordt een analyse gemaakt van de uitdagingen waar organisaties op dit vlak voor staan en welke mogelijke oplossingen hierin geboden kunnen worden. Ten slotte wordt stil gestaan bij de Total Cost of Ownership (TCO) en de Return on Investment (ROI).

Belangrijke kennis voor bedrijven:

  • Wat zijn API’s en wat betekenen ze voor de markt?
  • Wat zijn de risico’s die bedrijven lopen als ze zich niet verdiepen in de API-trend?
  • Waarom krachtig API-management belangrijk is goede bedrijfsvoering?
  • Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van Microsoft Azure API Management?
  • Wat zijn de besparingen die gerealiseerd kunnen worden met het juiste API-management?

Belangrijke kennis voor ontwikkelaars:

  • Alles wat je moet weten over API’s en API-trends
  • Hoe kan Azure service kansen bieden voor ontwikkelaars?
  • Azure API Management: mogelijkheden tegenover de voordelen voor ontwikkelaars

Download de whitepaper “Everything you always wanted to know about APIs and API Management” over alle ins en outs over API’s.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom StrategieSoftware Selectie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  6 tips voor succesvol outsourcen

Het outsourcen van softwareontwikkeling wordt steeds populairder. De vraag naar developers ligt een stuk hoger dan het aanbod op de arbeidsmarkt waardoor veel bedrijven moeite hebben hun vacatures te vullen. Outsourcing heeft veel voordelen, als je het juist aanpakt. Deze whitepaper zet 6 tips op een rij die zorgen voor een succesvolle outsourcing van jouw softwareprojecten.

Lees verder

Strategie :  Rendabel bedrijf zkt. IT’er voor langdurige relatie

Het is één van de basisprincipes uit de economie: is de vraag groot en het aanbod schaars, dan gaat de prijs omhoog. Er is een grote vraag naar hoogopgeleide IT’ers, maar het aanbod is schaars. Je moet dus diep in de buidel tasten om deze IT-talenten aan je te binden. Maar wat als je buiten de landsgrenzen kijkt? Wat zijn de voordelen van outsourcing?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.