Bedrijfscontinuiteitsplan: wapen jezelf tegen downtime

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een stroomstoring, gepland onderhoud, overstroming of brand zorgt ervoor dat bedrijven vaak korte of lange tijd niet kunnen rekenen op hun vertrouwde IT-infrastructuur. Hierdoor stopt de business, wat natuurlijk een negatief effect heeft op de inkomsten. Ook voor de IT-afdeling is het herstellen van bedrijfsverstoring een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het datacenter moet weer online komen, verloren of onbereikbare apparaten moeten vervangen worden en alle software moet weer geïnstalleerd worden. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan is dus een vereiste om ervoor te zorgen dat dit hele proces snel en efficiënt verloopt.

Waar gaat het om bij bedrijfscontinuïteit?

De essentie van bedrijfscontinuïteit is het minimaliseren van de impact van verstoringen op mensen en de IT-middelen waarop zij vertrouwen. In het verleden moesten organisaties in dergelijke situaties op alternatieve werkmethoden en locaties vertrouwen en waren medewerkers gedwongen zich aan te passen aan voor hun onbekende werkwijzes, terwijl ze tegelijkertijd zelf ook nog de stress en onzekerheid van de gebeurtenis moesten verwerken.

Onveranderd doorwerken

Maar met een meer holistische benadering kunnen werknemers tijdens een noodgeval op exact dezelfde manier werken als altijd. Met uitgebreide technologieën voor contextuele toegang tot netwerk-, applicatie- en gegevensbeveiliging kunnen mensen volledig productief blijven op ieder apparaat, via elk netwerk of cloud.  Aan de achterkant zorgen automatisering en herstel van het datacenter ervoor dat IT-resources op locatie beschikbaar blijven, terwijl realtime monitoring, detectie en analytics een goede gebruikerservaring garanderen en compliance te handhaven. En door gebruik te blijven maken van de reguliere infrastructuur, zijn ook afzonderlijke tools voor toegang en bedrijfscontinuïteit niet nodig, waardoor de kosten en complexiteit te overzien blijven.

In deze whitepaper ontdek je wat er allemaal nodig is voor een effectieve continuïteitstrategie in noodsituatie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Bedrijfscontinuiteitsplan: wapen jezelf tegen downtime

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.