Bescherming van data is cruciaal voor organisaties

Uiteenzetting van Azure Site Recovery

Uiteenzetting van Azure Site Recovery

Data is de valuta van moderne bedrijven. Onafhankelijk van de grootte van de organisatie is de bescherming van deze data noodzakelijk. Downtime of het verlies van data brengt grote gevolgen met zich mee. In de “3rd platform era” waar mobiel, big data, cloud en sociale media de IT aan het transformeren zijn, komen “systems of record” samen met “systems of engagement”. Samen vormen deze twee systemen de basis waarmee organisaties een competitief voordeel kunnen opbouwen.

Beschermen van data

Een goede bescherming van data moet ervoor zorgen dat de infrastructuur is voorbereid op downtime. Wanneer de infrastructuur toch onverhoopt down gaat, kan het niet zo zijn dat data verloren gaat.

Tegenwoordig zijn datacenters op sommige gebieden juist simpeler geworden, maar aan de andere kant juist ook complexer. Dit is te zien in de virtualisatie van server hardware en de groter wordende rol van de cloud (public, private of hybrid). Als gevolg hiervan is de HA (High Availability), DR (Disaster Recovery) en back-up oplossingen aan het veranderen om de passende integratie te kunnen bieden.

Microsoft Azure Site Recovery

In deze whitepaper gaat het onderzoeksbureau IDC dieper in op Microsof Azure Site Recovery. Daarnaast worden onderwerpen behandeld als High-availability software, failover en restart oplossingen en disaster recovery voor virtuele en fysieke machines. Download de whitepaper “Azure Site Recovery: Automated VM Provisioning and Failover” gratis.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieSecurityStorage Virtualisatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Heb jij een cloud-escape plan klaar?

Tegenwoordig is bijna alles as a Service. Dankzij de enorme populariteit van cloudsoftware zoals Office 365 en Salesforce heeft bijna iedere organisatie wel data en processen in de publieke cloud. Maar hoe houd je grip op alle verschillende cloudomgevingen? En wat als je een keertje wil veranderen? Zit je dan vast aan die publieke cloud of heb je een escape-plan opgesteld?

Lees verder

ICT Strategie :  IT is de motor van jouw organisatie

Digitale transformatie dwingt bedrijven om ingrijpende veranderingen door te voeren in hun strategie, beleid en processen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het inrichten van een IT-landschap dat bedrijven in staat stelt snel te reageren op veranderingen in de markt. Worstel jij nog met legacy IT en verouderde infrastructuur? Download dan deze handige gids en bekijk hoe het IT-landschap van de toekomst eruitziet.

Lees verder

Security :  Verhoog security awareness in jouw organisatie

Al heb je nog zulke scherpe en strenge veiligheidscontroles, als medewerkers niet begrijpen waarom de controles nodig zijn is jouw bedrijf niet optimaal beschermd tegen cyberaanvallen of datalekken. Daarom is het belangrijk om de security awareness in het hele bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Deze webcast vertelt je waarom dat belangrijk is en hoe je dat aanpakt.

Lees verder

Security :  Zeg jouw traditionele securitybeleid gedag

De tijd dat een veilig securitybeleid bestond uit firewalls en wachtwoorden ligt alweer enige tijd achter ons. Veel data bewaren we tegenwoordig in de cloud en dit vereist een andere manier van security. Deze whitepaper toont hoe een modern securitybeleid eruitziet, waarom de traditionele inrichting niet meer voldoet en hoe je in 3 stappen een modern cloud security beleid opzet.

Lees verder

Storage :  Storage-beheer sneller en gemakkelijker

Het zijn uitdagen tijden voor IT-personeel die storage in de datacenters verzorgen. In weinig tijd moeten zij steeds meer data hoog beschikbaar maken. Dit e-boek onderzoekt de uitdagingen die NetApp IT-managers die storage beheer flexibel en van het hoogste niveau willen. U leest praktische tips bij 7 bekende uitdagingen.

Lees verder

Virtualisatie :  Afscheid nemen van jouw VDI-omgeving?

Met een VDI-omgeving zorg jij al jaren voor een veilige en mobiele werkomgeving voor medewerkers. Toch is er steeds meer vraag naar beschikbare alternatieven. Want ondanks de vele voordelen van VDI zijn er ook een aantal nadelen die bij veel organisaties zwaar doorwegen. Bekijk deze webcast van Rapid Circle en bekijk of ook jouw organisatie voordeel haalt uit een nieuwe moderne werkplek.

Lees verder

Virtualisatie :  Simpel, snel en schaalbaar back-upbeheer

Goed back-up-beheer is essentieel voor het voortbestaan van jouw onderneming. Je weet immers nooit wanneer het een keertje misgaat en je zo snel mogelijk weer aan de slag moet. Helaas is voor veel organisaties back-up-beheer een tijdrovende en lastige klus geworden nu we steeds meer data verzamelen en altijd online willen zijn. Dit webinar laat je zien hoe je weer eenvoudiger en sneller back-ups maakt.

Lees verder

Partner

Microsoft

Ontdek de voordelen van het uitvoeren van uw zakelijke apps op het cloudplatform van Microsoft.

Profiel Microsoft ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.