Beveiliging steeds belangrijker door wildgroei applicaties

Citrix XenMobile technology overview

Citrix XenMobile technology overview

Het komt steeds vaker voor dat medewerkers werken op een mobiel apparaat dat niet eigendom is van de organisatie. Zo worden er steeds meer mobiele apparaten meegenomen van thuis en wordt hierop ook steeds meer werk verricht. Een werknemer werkt vandaag de dag op gemiddeld drie apparaten om werk te kunnen verzetten.

Meer dan 200 applicaties

Omdat er op steeds meer verschillende (mobiele) apparaten wordt gewerkt, worden er ook steeds meer applicaties ontwikkeld om op de verschillende apparaten te kunnen werken. Hierdoor komt het voor dat grote bedrijven al meer dan 200 verschillende applicaties ondersteunen. De verwachting is dan ook dat de helft hiervan binnenkort zal bestaan uit web, SaaS en mobiele applicaties.

Door deze trends wordt er steeds gezocht naar een manier om beheer en ondersteuning te bieden voor de medewerkers die zelf kiezen waar, wanneer en hoe ze willen werken. Terwijl hiernaar wordt gezocht, moet er continu worden gekeken naar de beveiliging van de bedrijfsdata en zal het netwerk moeten worden beschermd tegen mobiele dreigingen.

Ondersteuning bieden

Wat bedrijven nodig hebben, is een oplossing die ondersteuning biedt voor nieuwe (mobiele) apparaten, applicaties en data. Een aantal punten die hieronder vallen:

  • Ondersteuning kunnen bieden voor zowel bedrijfs- als privéapparaten
  • Veilige mail, browser en datasharing kunnen aanbieden
  • Het kunnen beveiligen en controleren van apps die worden aangeboden door derden
  • Beschikbaar maken van een appstore waar elke (bedrijfs)app kan worden gedownload

Download de whitepaper geheel kosteloos en vrijblijvend voor meer informatie over de ondersteuning van een steeds mobieler wordende werkplek, met specifieke aandacht voor de manier waarop Citrix XenMobile hiermee omgaat.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom BedrijfsapplicatiesApplication & Desktop DeliveryBring Your Own bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.