BYOD-beleid binnen de overheid

De strijd tegen datalekken en hackers

De strijd tegen datalekken en hackers

Hoewel de scepsis over het Nieuwe Werken toeneemt, zijn overheden er over het algemeen tevreden mee. De onafhankelijkheid van tijd, plaats en apparaat maakt het werk van ambtenaren makkelijker. Tegelijkertijd is het ook een uitdaging op het gebied van informatiebeveiliging. Er is met name wijdverspreid enthousiasme voor het concept Bring-Your-Own-Device, waarbij ambtenaren hun eigen apparaten gebruiken. Welk beleid hanteren overheden om BYOD op een veilige manier mogelijk te maken?

Welk BYOD-beleid kiest u?

Mobiele apparaten kunnen een goede bijdrage leveren aan de werkzaamheden van ambtenaren. Het is dan wel belangrijk dat overheden die kiezen voor BYOD, hierop hun (draadloze) netwerk inrichten. Bandbreedte, netwerkconnectiviteit en beveiliging zijn de grootste zorgen om de impact van BYOD in goede banen te leiden. BYOD-beleid is er in 3 smaken:

  1. Een overheidsinstelling staat toe dat ambtenaren hun eigen spullen meenemen. Dat betekent wel dat de netwerkomgeving diverse merken apparaten met bijbehorende besturingssystemen moet kunnen ondersteunen.
  2. De overheidsinstantie rust medewerkers met mobiele apparatuur uit. Dat vergt een flinke investering, maar betekent eveneens eenvoudiger IT-beheer en ondersteuning. Op deze wijze heeft iedere werknemer bovendien toegang tot een mobiel apparaat.
  3. De 2 hierboven beschreven mogelijkheden worden gecombineerd. BYOD wordt ondersteund en gestandaardiseerde laptops zijn beschikbaar voor algemeen gebruik.

Voor welke aanpak overheden ook kiezen, het (draadloze) netwerk moet klaar zijn voor het gebruik van al die mobiele apparatuur.

4 security-uitdagingen voor overheden

Tegenwoordig moeten overheden alle zaken die ze met burgers en bedrijven doen, digitaal kunnen afhandelen volgens het principe ‘digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’. Daarbij moeten verschillende overheden als 1 entiteit opereren, zodat het niet uitmaakt bij welke overheidsinstantie een burger of bedrijf aanklopt. Dit leidt tot de 4 security-uitdagingen die in deze whitepaper worden beschreven. Word geen slachtoffer van cybercrime of datalekken en download dit document vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Een succesvolle migratie naar de cloud?

Wie digitale transformatie zegt, zegt cloudsoftware. Alleen bedrijven die resoluut kiezen voor innovatie in de cloud, blijven relevant in de toekomst. Maar dat is lang niet altijd zo eenvoudig. Er zijn een aantal randvoorwaarden die bepalen of jouw sprong naar de cloud een succes of een flop wordt. Deze whitepaper zet 7 randvoorwaarden op een rij voor succes in de cloud.

Lees verder

Security :  Het gevecht tegen hackers: run jouw bedrijf veilig op afstand

Je bedrijf altijd en overal veilig blijven runnen. Dat is een belangrijke visie voor organisaties wereldwijd. Nu de hybride werkomgeving niet meer weg te denken is, neemt de hoeveelheid cybercriminaliteit toe. Wat zijn de meest voorkomende beveiligingsvalkuilen op de hybride werkplek en hoe voorkom je deze? Je leest het in deze whitepaper.

Lees verder

Security :  Bewapen jouw bedrijf tegen cybercrime

Cyberaanvallen zijn al jaren een groot probleem voor bedrijven in alle sectoren, van ziekenhuizen tot universiteiten en van de detailhandel tot de horeca. Wie zich niet tegen cybercrime wapent, heeft kans om slachtoffer te worden met grote gevolgen van dien. Download daarom dit trendrapport en ontdek de 5 belangrijkste cybersecuritytrends van 2022.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.