BYOD: Beveilig de workspace

Securing the mobile workspace

Securing the mobile workspace

Door het in gebruik nemen van virtualisatieoplossingen zoals XenApp en XenDesktop zijn bedrijven in staat om zowel mobieler als productiever te zijn. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een dergelijk centraal platform is het van belang om de security vraagstukken niet uit het oog te verliezen.

Bring-Your-Own-Device strategie

Door de opkomst van het gebruik van eigen apparaten is het voor organisaties noodzakelijk om een Bring-Your-Own-Device strategie te implementeren. Dit zorgt ervoor dat ze toegang moeten hebben tot de zakelijke netwerken en platformen zonder dat dit veiligheidsproblemen met zich meebrengt.

Zo is er een aantal punten waar op gelet moet worden als het gaat om het gebruik van mobiele apparaten in het zakelijke netwerk.

  • Onbekende (onveilige) apps
    Het wordt steeds lastiger om in te schatten welke apps mensen op hun eigen mobiele apparaten hebben staan.
  • BYOD
    Er zijn steeds minder medewerkers die niet een eigen mobiel apparaat meenemen naar de werkvloer.
  • Mobiele data
    Lang niet alle informatie heeft dezelfde beveiliging nodig, maar het is wel belangrijk dat hier een onderscheid in wordt gemaakt.

Whitepaper: veiligheid en BYOD

Lees de whitepaper voor meer informatie over het beveiligen en voorbereiden van de mobiele apparaten van de medewerkers. Er zal dieper worden ingegaan op de mogelijkheden die worden geboden in combinatie met XenApp, XenDesktop en XenMobile.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

BYOD: Beveilig de workspace

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.