Cloud: analytics migreert mee

Steeds meer Business Intelligence in de cloud

Steeds meer Business Intelligence in de cloud
Cloud-computing is een trend die veel voordelen biedt: flexibiliteit, schaalbaarheid en agility. In de wereld van Business Intelligence-, analytics- en dataprofessionals heeft het opvallend lang geduurd voordat de cloud veel werd ingezet.

Onderzoek naar de cloud

Steeds meer organisaties die zich bezighouden met Business Intelligence (BI) en analytics, willen met de cloud experimenteren. Dit onderzoeksrapport geeft een compleet beeld van de ervaringen die organisaties al hebben met de cloud, BI en analytics. Ook wordt de vraag beantwoord waarom andere organisaties (nog) niet willen overstappen.

Trend: analytics naar de cloud

Ook organisaties die al gebruikmaken van de cloud, hebben in veel gevallen nog geen afscheid genomen van toepassingen die on-premise draaien. De oplossingen die traditionele standaardrapportages, standaarddashboards en voorspellingen mogelijk maken, bevinden zich dan nog in het eigen data warehouse.
 
Nieuwere technologieën voor datavisualisatie vinden vaak juist plaats in de public, private of hybrid cloud. Hetzelfde geldt voor big data analytics (zoals streaming analytics) en analyse van nieuwere datasoorten (zoals van social media). De trend is dat data die in de cloud is gecreëerd, daar ook wordt geanalyseerd.

Waarom niet?

Er blijken nog steeds barrières te bestaan die organisaties tegenhouden bij het overstappen naar de cloud. De 3 meest genoemde redenen om (nog) niet over te stappen:
 
  • Beveiliging (genoemd door 59% van de respondenten): uiteraard blijven organisaties verantwoordelijk voor de data die ze verwerken en opslaan, ook als dat in de cloud gebeurt.
  • Privacy (39%): cloud-computing kan juridische complicaties met zich meebrengen, omdat data valt onder de wetten waar de datacenters zijn gevestigd.
  • Personeel met de juiste scholing ontbreekt (28%).

Cloud-watervrees

In dit rapport van TDWI Research komen ook de andere redenen waarom organisaties ‘cloud-watervrees’ hebben aan de orde. Ook wordt beschreven waarop u moet letten wanneer u met uw data naar de cloud gaat. Met deze download bereidt u zich grondig voor!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Cloud: analytics migreert mee

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.