Cloud-computing: voordelen die niet in de reclamefolders staan

Cloud maakt trends zoals AirBnB mogelijk

Cloud maakt trends zoals AirBnB mogelijk

Wees niet bang: dit is geen reclametekst die is geschreven om u een cloud-oplossing aan te smeren. Het is helemaal aan u of cloud-computing meerwaarde biedt aan uw organisatie. Onze redactie bestaat uit specialisten die u het eerlijke verhaal over cloud-computing en zijn voordelen vertellen. De vervolgstappen zijn uw eigen beslissing.

Cloud-computing en zijn voordelen

Twee redenen om over te stappen naar de cloud worden altijd genoemd: minder kosten en meer flexibiliteit. Maar cloud-computing heeft nog veel meer te bieden! Dat is ook wel logisch als we bedenken dat de cloud invloed heeft op grote delen van de wereldeconomie, en waarschijnlijk zowel uw privéleven als uw organisatie raakt.

Deze whitepaper zal uw blik op de cloud ongetwijfeld verbreden. Er wordt onder meer ingegaan op de volgende voordelen:

  • Nieuwe businessmodellen
  • Internationale expansie van uw bedrijf
  • Innovatie
  • Versterken van de klanttevredenheid

Deeleconomie-trend mogelijk door cloud

Laten we het eerste punt verder uitdiepen. De cloud maakt nieuwe businessmodellen mogelijk. Zonder de cloud zou de zogeheten deeleconomie nooit van de grond zijn gekomen. Zo maken AirBnB en Peerby gebruik van de Amazon-cloud. Vooraanstaande websites als Thuisafgehaald.nl en Expedia gebruiken Dropbox. Ook app stores, messaging, CRM en social games zijn cloud-gebaseerd. Tot slot, de nieuwe trend van het Internet of Things was zonder de cloud niet mogelijk geweest.

Argumenten voor de cloud

De voordelen van de cloud voor uw organisatie kunnen talrijk zijn. In de whitepaper wordt niet voor de zoveelste keer ingegaan op de bekende argumenten, maar wordt een diepgaander, bijna futuristisch, beeld geschetst. Laat u inspireren en download dit document meteen!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingIOT bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Werkplekbeheer eenvoudiger gemaakt

Veel bedrijven profiteren onvoldoende van de voordelen die werken in de cloud biedt. Deze webcast vertelt meer over een werkplek in de cloud en laat je zien hoe je zo’n cloudwerkplek ook efficiënt beheert in Microsoft 365 in combinatie met Azure. Zo zorg je voor blije gezichten op de werkvloer, in de boardroom én op de IT-afdeling.

Lees verder

IOT :  Internet der dingen is geen toekomstmuziek meer

Het Internet of Things is momenteel een van de grote hypes. Tech-journalisten schrijven het internet vol over de mogelijkheden, maar de praktische toepassingen blijven vaak onduidelijk. Het internet der dingen lijkt vaak overweldigend, ingewikkeld en duur. Wat kunt u concreet zelf binnen uw organisatie met deze nieuwe toepassingen? Deze whitepaper geeft praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Lees verder

IOT :  Internet of Things: wat houdt u tegen?

Sensoren worden steeds goedkoper, internet is overal en we komen bijna om in de data. Het Internet of Things (IoT) zet de wereld nu al op z’n kop. De mogelijkheden zijn enorm, maar het potentieel wordt er nog niet uitgehaald. Wat kan er nog beter? Veel organisaties concentreren zich momenteel op het online krijgen van slimme gadgets. Men vergeet echter alle data die deze gadgets verzamelen, te verwerken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.