Cloud en eigen infrastructuur mixen tot een hybride cloud

Waarom een hybride cloud ook voor jou werkt

Waarom een hybride cloud ook voor jou werkt

Wanneer we kijken naar de belangrijkste IT-infrastructuren wereldwijd zien we dat de hybride cloud inmiddels het vaakst gebruikte model is bij grote bedrijven. Het jaarlijkse onderzoek RightScale State of the Cloud toont aan dat 81 % van de respondenten een multi-cloud strategie voeren waarbij de meerderheid (51 %) kiest voor een hybride cloud-omgeving. Blijft het hierbij? Daar lijkt het niet op. Steeds meer organisaties beseffen hoe cruciaal een cloud-migratie is en zelfs de grootste cloud-twijfelaars lijken nu gewonnen om bepaalde workloads te migreren naar de cloud. De hybride cloud zal dus de komende jaren zeker in populariteit stijgen.

Hybride cloud: de basis

Bij een hyride cloud-infrastructuur kiest een organisatie ervoor om bepaalde applicaties of workloads over te zetten naar een publieke of private cloud. Andere onderdelen van de infrastructuur of applicaties blijven on-premise of op de eigen servers draaien. In een hybride cloud-omgeving werken deze twee werelden perfect samen. Ideaal wanneer je dus om legale redenen niet volledig naar de cloud kan (of mag) of wanneer legacy IT een volledige sprong naar de cloud onmogelijk maakt.

3 keer voordeel

  • Flexibiliteit: Voor veel bedrijven dé reden om de reis richting cloud aan te vatten. Bedrijven kennen de cloudvoordelen maar zijn niet bereid hun on-premise IT op te geven. Daarom blijft security gevoelige informatie op de eigen servers en verhuizen ze applicaties zoals Microsoft Office of documentmanagement naar de cloud.
  • Schaalbaarheid: In een snelgroeiende organisatie blijft het lastig om vooraf goed in te schatten of de IT-infrastructuur toe is aan vervanging of een upgrade. Het mooie van de hybride cloud-omgeving is dat je pieken en dalen binnen je clouddiensten kan opvangen. Je betaalt namelijk voor wat je verbruikt.
  • Kosten besparen: Uit onderzoek van IDG Research blijkt dat 24% van de managers hun IT-kosten zagen dalen als direct resultaat van hun hybride cloud-infrastructuur. Door bepaalde applicaties en processen naar de cloud te verhuizen, verbruik je minder resources op locatie. Hierdoor dalen bijvoorbeeld de onderhoudskosten voor de IT-infrastructuur en daalt de energieconsumptie.

In 6 stappen naar een hybride cloud

De voordelen zijn legio, maar een succesvolle hybride cloud-omgeving opzetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In deze whitepaper vind je 6 stappen die dit proces voor jou vereenvoudigen. Benieuwd? Ga aan de slag met Understanding hybrid cloud: a path to flexible, scalable and cost-efficient IT.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud StrategieMigratie naar Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Strategie :  Welke rol speelt cloud bij groei en innovatie?

Dankzij de digitale transformatie veranderen hele industrieën. Om relevant te blijven in de toekomst, moeten organisaties innovatief zijn. De cloud kan een grote rol spelen bij het vermogen van organisaties om te innoveren en te groeien. Dit onderzoeksrapport gaat dieper in op deze relatie en bevat uitkomsten van meer dan 600 Europese CEO’s, CFO’s, CIO’s en IT-directeuren van verschillende industrieën

Lees verder

Cloud Strategie :  10 Cloud-trends: zo stapt u volledig over

Veel MKB-organisaties stappen volledig over naar de cloud. Maar uit deze 10 cloud-trends komt naar voren dat dit proces langzaam en standvastig moet gebeuren. Een hybride ecosysteem voor data, software en infrastructuur, is de realiteit voor de meeste organisaties. Lees in deze 10 tips hoe de cloud verder vorm krijgt in 2017.

Lees verder

Migratie naar Cloud :  Cloud-integratie bezorgt u meerwaarde

Bij de juichverhalen over de cloud zit soms een addertje onder het gras. De cloud belooft gouden bergen, razendsnelle ontwikkeling van producten en meer. Sommige cloud-oplossingen snijden u af van de rest van de systemen en kunnen niet goed overweg met publieke API’s. Lees hier alles over in de whitepaper Making the cloud connection.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.