Cloud-migratie: 4 mythes ontmaskerd

Dit moeten MKB’ers weten als ze overstappen op Office 365

Dit moeten MKB’ers weten als ze overstappen op Office 365

De tijd van werken met aparte systemen die niet op elkaar zijn aangesloten is voorbij. Om te kunnen concurreren en te voldoen aan de eisen die uw medewerkers stellen, zijn snelheid, flexibiliteit en toegankelijkheid key. Overweegt u daarom -een deel van- uw organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? Dat zetten we voor u op een rij in de whitepaper 9 mythes ontmaskerd over Office 365. Lees hier alvast een voorproefje.

Mythe #1: Data lokaal opslaan is veiliger dan in de cloud: niet waar

Data on-premise opslaan wordt steeds onveiliger dan in de cloud. Veel organisaties worden namelijk regelmatig gehackt zonder dat ze het zelf doorhebben. Office 365 wordt continu cybercrime-proof gehouden door een team van experts. U kunt uw informatie er dus met een gerust hart opslaan.

Mythe #2:  Bij cloud migratie is het alles of niets: niet waar

Niemand heeft ooit gezegd dat u in één keer uw volledige bedrijf naar de cloud moet verhuizen. U kunt dat ook gedeeltelijk of in verschillende fases doen. De meeste organisaties beginnen hun cloud migratie met het e-mailgedeelte en bouwen het gebruik van de cloud daarna geleidelijk verder uit. Zo past u de capaciteit aan wat de business nodig heeft.

Mythe #3: Overstappen naar Office 365 is veel werk: niet waar

De overstap naar Office 365 kan in verschillende fases plaatsvinden. Hiervoor zijn allerlei gebruiksscenario’s die u kunt volgen. In de meeste gevallen kunt u zelfs al uw vertrouwde tools en processen blijven gebruiken, zodat de opgebouwde infrastructuur in de organisatie haar waarde behoudt.

Mythe #4: E-mail in de cloud is hetzelfde als on-premise: niet waar

Door de e-mail services van Office 365 te gebruiken, besteedt u het beheer van deze software uit aan Microsoft. Hierdoor houdt uw eigen IT-afdeling  de handen vrij om uw business vooruit te helpen.

Benieuwd naar de overige vijf mythes over cloud migratie? Deze en meer achtergronden over de overstap naar Office 365 leest u in dit whitepaper. Download hem nu.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Cloud-migratie: 4 mythes ontmaskerd

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.