Cloud-oplossingen: MKB stapt ook over

250 professionals over hun praktijkcase

250 professionals over hun praktijkcase

Het MKB staat vandaag de dag voor een grote uitdaging. Kleine en middelgrote bedrijven moeten dezelfde betaalbare, altijd bereikbare mobiele services leveren die gevestigde bedrijven bieden, maar zonder de economische ondersteuning waarop grote ondernemingen kunnen terugvallen. Dat betekent dat IT-professionals altijd op zoek zijn naar creatieve manieren om meer te doen met minder. Hoe? Cloud-oplossingen: het MKB profiteert ervan.

Trendrapport: waarom bedrijven overstappen naar de cloud

De auteurs van dit e-book hebben nader bestudeerd hoe IT’ers vandaag de dag cloudoplossingen gebruiken voor hun bedrijf en hoe ze hun IT-uitgaven daarop aanpassen. Daarvoor hebben ze gesproken met meer dan 250 IT-professionals van bedrijven met minder dan 250 werknemers in allerlei bedrijfstakken.

Voordelen cloud-computing

Interessant is de diversiteit aan redenen die worden genoemd om over te stappen naar de cloud. Dit is de top 3:

  1. Vereenvoudigen van IT-beheer
  2. Verbeteren van beschikbaarheid/toegang
  3. Verminderen van de complexiteit van IT

Meer weten? In het e-book worden de 6 belangrijkste redenen in een overzichtelijke grafiek weergegeven, inclusief het percentage van de ondervraagden dat deze reden heeft genoemd.

Cloud-oplossingen: MKB  kiest hiervoor

En welke cloud-oplossingen worden er zoal gebruikt in het MKB? Dit is de top 3:

  1. Webhosting
  2. Productiviteitsoplossingen
  3. E-mailhosting

Een grafiek met de 9 meest gebruikte clouddiensten vindt u in dit e-book.

Minder kosten door cloud-computing

Nu cloud-toepassingen en -mogelijkheden ook binnen het bereik van kleinere en middelgrote bedrijven komen, maken IT-professionals gebruik van deze oplossingen om de dagelijkse werkzaamheden in hun organisaties sneller, flexibeler en veiliger te maken. Bovendien maken ze het hun bedrijven mogelijk om echte voordelen te behalen: overal en altijd toegang tot de toepassingen en informatie die medewerkers nodig hebben, met minder kosten en minder infrastructuur om aan te schaffen en te onderhouden. Twijfelt u of cloud-computing ook iets is voor uw organisatie? Dit e-book helpt u bij het doorhakken van de knoop.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Cloud-oplossingen: MKB stapt ook over

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.