Data eenvoudig en snel beschikbaar dankzij de data refinery

The era of hybdrid environments is here

The era of hybdrid environments is here

Het datalandschap wordt alsmaar complexer, met een mix aan data vanuit allerlei soorten bronnen, bewaard in verschillende data-omgevingen, in de cloud en/of on-premise. Dit kan voor veel onduidelijkheid zorgen. Dit roept voor veel organisatie vragen op als: Waar staat mijn data?, Wie heeft toegang tot deze data? en Hoe is deze data beveiligd? Maar misschien wel de belangrijkste vraag is: Hoe voorkom ik nu complete datachaos? Het goede nieuws is dat er een aanpak in opkomst is om al deze scenario’s het hoofd te bieden: De data refinery.

De voordelen van data refinery

In dit e-book kijken we naar de data refinery en hoe aan de hand van de data refinery betrouwbare data snel en eenvoudig beschikbaar maakt voor mensen en systemen door je gehele organisatie heen. Aan bod komen eenvoudige stappen die je kan zetten om te beginnen met het ontdekken en implementeren van de data refinery-strategie voor het omgaan met een hybride data omgeving. Verder komen ook de volgende onderwerpen aan bod:

  • De democratisering van data
  • Data bruikbaar maken voor iedereen
  • De opkomst van de hybride omgeving

Daarnaast geven we in dit e-book een voorbeeld scenario voor het implementeren van een hybride data-omgeving. Wilt u ook uw data consistent beheren en integreren waar nodig, in de cloud of on-premise? Download dan geheel vrijblijvend het e-book The era of hybrid environments is here: Is your data refined and ready?.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBI Trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Data preparation: onderzoeksrapport toont 7 verbetermogelijkheden

Slim datamanagement en data-integratie zijn de sleutel om waarde uit data te halen. Lange tijd was datamanagement het domein van IT. Databeheer wordt echter steeds meer overgenomen door de business-owners die de data daadwerkelijk nodig hebben. Om meer te weten te komen over het huidige denken over data preparation heeft BARC een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd uit een reeks industrieën.

Lees verder

Data Management :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder

BI Trends :  10 BI-trends die dit jaar het verschil maken

Iedere organisatie is op één of andere manier druk met BI en analytics. Ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie en NLP (natural language processing) zorgen ook binnen de business intelligence voor vernieuwing en innovatie. Zaak is dus om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en ze in te zetten in jouw organisatie. Deze whitepaper zet de belangrijkste ontwikkelingen voor dit jaar op een rij.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.