De beste cloudstrategie voor uw bedrijf

Bepaal de cloudstrategie en roadmap voor uw organisatie

Bepaal de cloudstrategie en roadmap voor uw organisatie

Steeds meer bedrijven grijpen de mogelijkheden van de cloud aan voor hun organisatie. Toch is het niet altijd helder hoe de overstap het beste kan worden aangepakt. Er zijn vragen over de kosten en wat de mogelijkheden zijn in de praktijk. En hoe zit het met de veiligheid?

Cloud computing houdt in dat u allerlei diensten via internet afneemt. Enkele voordelen van het gebruik van de cloud zijn de schaalbaarheid, de lagere kosten en het niet meer zelf hoeven beheren van hardware en software. Een bekend voorbeeld van een cloudplatform is Microsofts Office 365-oplossing.

Waar bestaat de cloud uit?

De cloud is onder te verdelen in drie gebieden:

 1. Toepassingen (Software as a Service — SaaS)
 2. Platforms (Platform as a Service — PaaS)
 3. Infrastructuur (Infrastructure as a Service — IaaS)

Hoe deze gebieden samenwerken en wat ze betekenen, leest u in de volledige whitepaper.

Waar staan uw applicaties en gegevens?

Vroeger stonden bijna alle applicaties en data lokaal binnen de organisatie. Met de cloud zijn er meerdere mogelijkheden waar de gegevens staan:

 • Public cloud: de software en data staan volledig op de servers van externe dienstverleners en er wordt een generieke functionaliteit geleverd.
 • Private cloud: De organisatie heeft volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de dienst.
 • Hybride cloud: Dit is zowel een lokale omgeving als een public of private cloud. Zo kan bepaalde informatie of toepassingen lokaal gebruikt worden en zijn andere via de cloud bereikbaar.

De voordelen van de cloud

Wat zijn de voordelen van de cloud voor uw organisatie? Hieronder staan een aantal voordelen op een rijtje:

 1. Plaats- en tijdonafhankelijk werken
 2. Geen investeringen in hardware
 3. Schaalbaar
 4. Minder beheerinspanningen
 5. Online samenwerken

Ga goed voorbereid van start met de cloud. In deze whitepaper leest u alles over de stappen die u moet zetten om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, valkuilen, kosten en opbrengsten van de cloud. U krijgt inzicht in de business case (wat wilt u bereiken), een cloud-readiness-analyse (wat moet er nog gebeuren) en een gedegen transitieroadmap (techniek, functioneel, regie). Download deze whitepaper vandaag nog geheel vrijblijvend.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

De beste cloudstrategie voor uw bedrijf

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.