Do's en don’ts van Internet of Things

Zet de hype om in voordelen

Zet de hype om in voordelen

Al decennia lang maken we gebruik van Machine to Machine (M2M) en controle netwerken, denk bijvoorbeeld aan Bluetooth of de stadsverlichting, maar pas sinds een paar jaar hebben deze toepassingen zich ontwikkeld als Internet of Things. De mogelijkheden van IoT van zijn eindeloos, alleen zijn de succesverhalen en mogelijkheden vaak niet bekend bij iedereen. Daarom ging Hewlett Packard Enterprise op onderzoek uit en vroegen ze 80 IT-professionals uit diverse branches om hun IoT-successen en -missers te delen. Ontdek ze in deze praktijkgerichte whitepaper.

6 keer leren van andermans fouten

Deze whitepaper start met het toelichten van 6 essentiële lessons learned. Organisaties die starten met IoT hoeven dus niet in dezelfde valkuilen te trappen als organisaties die hen voorgingen met IoT-projecten. We delen alvast 3 belangrijke lessen met je, de overige lees je in de whitepaper.

  1. Maak change management een prominent onderdeel van je IoT-planning: Wil je een IoT-project succesvol implementeren? Zorg dan voor betrokkenheid bij medewerkers en partners. IoT-projecten hebben vaak een grote impact op werkzaamheden en processen, dus informeer en betrek ze bij het project om tot succes te komen.
  2. Breng zakelijke behoeftes en technologie op één lijn door je plannen te delen: De kracht van IoT is het verzamelen en delen van informatie uit verschillende bronnen met de hele organisatie. Start dus met het opzetten van een infrastructuur die een beveiligde opslag en data-uitwisseling mogelijk maakt.
  3. Start klein en zorgvuldig: IoT introduceert nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Beoordeel daarom je implementatiemogelijkheden en start met kleine projecten waar quick wins te behalen vallen.

Vallen en opstaan

Naast het delen van hun initiële implementatieblunders, geven de respondenten uit het onderzoek ook graag tekst en uitleg bij de successen die ze behaalden door IoT in te zetten. Zo werden er dankzij de nieuwe inzichten betere beslissingen gemaakt, verhoogde men de efficiëntie en slaagde bedrijven erin om de winst te verhogen met nieuwe klantdiensten. De details over deze, en nog veel meer successen, kan je nalezen in deze whitepaper. Doe er je voordeel mee!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIOT bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

IOT :  Internet der dingen is geen toekomstmuziek meer

Het Internet of Things is momenteel een van de grote hypes. Tech-journalisten schrijven het internet vol over de mogelijkheden, maar de praktische toepassingen blijven vaak onduidelijk. Het internet der dingen lijkt vaak overweldigend, ingewikkeld en duur. Wat kunt u concreet zelf binnen uw organisatie met deze nieuwe toepassingen? Deze whitepaper geeft praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Lees verder

IOT :  Internet of Things: wat houdt u tegen?

Sensoren worden steeds goedkoper, internet is overal en we komen bijna om in de data. Het Internet of Things (IoT) zet de wereld nu al op z’n kop. De mogelijkheden zijn enorm, maar het potentieel wordt er nog niet uitgehaald. Wat kan er nog beter? Veel organisaties concentreren zich momenteel op het online krijgen van slimme gadgets. Men vergeet echter alle data die deze gadgets verzamelen, te verwerken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.