Eén platform voor beheer private IaaS

Citrix Cloud Works with a Single Management Plane

Citrix Cloud Works with a Single Management Plane

Bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar een efficiënte en eenvoudige IT-infrastructuur. Voor het creëren van een meer flexibele en efficiënte IT-infrastructuur wordt er door IT-organisaties veelal gekeken naar een private IaaS-omgeving (Infrastructure-as-a-Service). Een private IaaS-omgeving biedt IT-organisaties betere inzichten in het gebruik van infrastructuur op het gebied van rekenkracht, netwerk en storage. In een traditionele datacenter-omgeving krijgen IT-organisaties te maken met complexe operationele processen.  

IT-afdeling heeft het er druk mee

Als gevolg van deze complexiteit spendeert de IT-afdeling extreem veel tijd en geld aan het handmatig ondersteunen en onderhouden van applicaties en services. Vaak komen hierbij veel verschillende technologieën kijken van verschillende leveranciers en veelal ieder met een eigen platform. Als het bedrijf dan ook nog groeit, komen hier steeds meer platformen bij en zal het onderhoud steeds moeilijker en tijdrovender worden.

Dit is de oplossing

Om de complexiteit te verminderen en de efficiëntie te verhogen zal een bedrijf verder moeten gaan dan uitsluitend virtualisatie. Wat er nodig is, is een dynamische IT-omgeving die volledig op een cloud-oplossing werkt en waar de benodigde zichtbaarheid, controle en het beheer zijn geregeld.

Citrix CloudPlatform

Met Citrix CloudPlatform kunnen de zaken die voor het bedrijf in de cloud gebeuren, eenvoudig geregeld worden. Het platform is eenvoudig in het gebruik, dus zal ermee gewerkt kunnen worden met minimale IT-training. Hierdoor kan de implementatie snel plaatsvinden.

IT-infrastructuur transformeren

Lees in deze whitepaper gratis en geheel vrijblijvend op welke wijze organisaties de IT-infrastructuur kunnen migreren naar een IaaS-omgeving. Daarnaast wordt ingegaan op de rol die Citrix Cloudplatform hierin kan spelen voor een snelle transformatie van de IT-infrastructuur.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Private CloudCloud Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Private Cloud :  Municipality of Rotterdam on Private Cloud from HP

De gemeente Rotterdam gebruikt een shared service center concept om hun ICT-diensten te leveren aan klanten. In dit shared service center wordt een verscheidenheid aan toepassingen en data gehost en beschikbaar gemaakt voor alle verschillende afdelingen binnen de gemeente. In de huidige moderne terminologie ook wel een private cloud genoemd.

Lees verder

Private Cloud :  Providing the Best-of-Breed Private Cloud

Veel organisaties gebruiken virtualisatie als standaard voor de werklasten van de server, terwijl virtualisatie niet de ‘gigantische’ verandering is waar organisaties op hoopten. Zo hebben veel IT afdelingen te maken met server sprawl. Ook moeten IT afdelingen omgaan met de toegenomen complexiteit van de netwerkstructuur. De private cloud daarentegen biedt oplossingen voor deze complicaties. In deze whitepaper wordt de toegevoegde waarde van een private cloud besproken. Download geheel vrijblijvend deze whitepaper.

Lees verder

Cloud Strategie :  Welke rol speelt cloud bij groei en innovatie?

Dankzij de digitale transformatie veranderen hele industrieën. Om relevant te blijven in de toekomst, moeten organisaties innovatief zijn. De cloud kan een grote rol spelen bij het vermogen van organisaties om te innoveren en te groeien. Dit onderzoeksrapport gaat dieper in op deze relatie en bevat uitkomsten van meer dan 600 Europese CEO’s, CFO’s, CIO’s en IT-directeuren van verschillende industrieën

Lees verder

Cloud Strategie :  10 Cloud-trends: zo stapt u volledig over

Veel MKB-organisaties stappen volledig over naar de cloud. Maar uit deze 10 cloud-trends komt naar voren dat dit proces langzaam en standvastig moet gebeuren. Een hybride ecosysteem voor data, software en infrastructuur, is de realiteit voor de meeste organisaties. Lees in deze 10 tips hoe de cloud verder vorm krijgt in 2017.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.