Een veilige werkomgeving inrichten

Grip op data krijgen

Een veilige werkomgeving inrichten

Een werkplek in de cloud beveiligen vereist een heel andere aanpak dan het beveiligen van een traditionele werkplek. Nu medewerkers overal en altijd aan de slag gaan met een device naar keuze, heeft het beperken van toegang tot devices geen zin meer. De focus ligt nu op het beveiligen van jouw data. Deze whitepaper laat zien hoe je dit regelt aan de hand van de implementatie van Microsoft Teams.

Teams geïnstalleerd? Stap 1 is gezet!

Organisaties die kiezen voor Office 365 en Microsoft Teams nemen al een eerste belangrijke stap in het beter beveiligen van hun clouddata. Je maakt hiermee namelijk een eind aan de schaduw-IT die in menig bedrijf welig tiert. Medewerkers delen, uit het zicht van IT, informatie via Dropbox of WeTransfer en zetten WhatsApp-groepen op met collega’s en externen. Weet jij welke informatie ze via deze kanalen delen? Of wat er met informatie gebeurt als het eenmaal in zo’n appgroep rondzweeft?

Tools voor het inrichten van een veilige werkplek

Aan de hand van een handige flowchart en voorbeelden krijg je een beter zicht op hoe security en databeveiliging in Office 365 en Teams zijn geregeld. In deze whitepaper ontdek je welke instellingen belangrijk zijn en waar je ze precies terugvindt. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

  • Office 365 Security & Compliance Center
  • Azure Active Directory

Op basis van deze informatie bepaal jij welke medewerkers toegang hebben tot bepaalde data. Je faciliteert samenwerken met externen in een Team, zonder dat de veiligheid van bedrijfsdata in gevaar komt. Ga aan de slag met de tips en adviezen uit deze whitepaper en implementeer een veilige cloudwerkplek voor jouw collega’s.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom VisieCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  COVID-19 zet turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn er de succesverhalen van Netflix en Amazon, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht alleen maar groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met hun digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

Visie :  Governance of your IT landscape

Het wiel opnieuw uitvinden is zinloos, maar toch zijn er veel bedrijven die dat nu juist wel doen in hun IT Service Management-omgeving. Ze investeren grote sommen geld in het bouwen van een aangepaste ITSM-oplossing voor hun organisatie. Deze paper gaat in op IT-Guardian, een best-practice ITSM-oplossing waarin bewezen processen al gemodelleerd zijn.

Lees verder

Cloud Security :  Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen ongewenste inlogpogingen?

Gestolen inlogcodes worden tegen een aardig bedrag op het dark web verkocht aan cybercriminelen. Zij sturen vervolgens een legertje bots met deze gestolen inlogcodes af op de loginpagina’s van webshops, verzekeringsmaatschappijen en hypotheekverstrekkers. Binnen enkele seconden vuren ze honderden tot wel duizenden inlogcodes af op jouw systeem. Herken jij deze inlogpogingen voor het te laat is? En hoe zorg je ervoor dat deze bots geen toegang krijgen tot jouw systeem?

Lees verder

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.