Field gateways sleutel tot succes met IoT

Wat is de optimale verbinding bij IoT-configuraties?

Wat is de optimale verbinding bij IoT-configuraties?

De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Machines geven zelf aan wanneer iets fout dreigt te gaan waardoor je bijtijds kunt ingrijpen. Vuilnisbakken geven aan wanneer ze vol zijn en de connected supply chain stuurt automatisch orders uit voordat de voorraad opraakt.

Connectiviteit vaak grootste horde

Voordat het zo ver is, zal er een betrouwbare en solide verbinding opgezet moeten worden tussen de apparaten en de cloud. In deze whitepaper lees in welk IoT-scenario welke verbinding het betrouwbaarst en efficiëntst werkt. Dat is handig, want juist de connectiviteit tussen devices en de backend is voor de meeste organisaties die IoT willen implementeren nog de grootste horde.

3 soorten verbinding in de wereld van IoT

In de wereld van connectiviteit en IoT zijn er verschillende manier om devices aan de backend te verbinden. Van de bekende breedbandverbinding Wifi tot de smalbandtoepassing LoRa, ze hebben allemaal hun eigen protocollen en beveiliging. Eén ding hebben ze gemeen, uiteindelijk zullen ze allemaal hun data naar de cloud moeten sturen om daar geanalyseerd te worden. Er zijn 3 soorten connectie: direct, cloud-cloud en field gateway.

De whitepaper behandelt de verschillen tussen deze soorten verbinding en gaat dieper in op:

  • Wat is een field gateway?
  • Soorten gateways
  • Configuratie management
  • Edge-filtering en aggregatie

Meer toegevoegde waarde uit IoT

IoT draait om verbinding en het verzamelen en analyseren van data. Wil je weten hoe je in verschillende scenario’s de verbindingen optimaal maakt en zo meer toegevoegde waarde uit IoT haalt? Aarzel dan niet en download de whitepaper IoT Field Gateways.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Codit Nederland

ICT-dienstverlener Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, wat de ruggengraat vormt van de huidige digitale transformatie.

Profiel Codit Nederland ›
 
 

Downloaden: Field gateways sleutel tot succes met IoT

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.