Ga de concurrentie aan met Fintech-bedrijven

Kies de juiste cloud-oplossing voor jouw bedrijf

Ga de concurrentie aan met Fintech-bedrijven

Door de opkomst van FinTech-bedrijven moeten financiële instellingen beslissen of ze willen samenwerken of concurreren met FinTechs. In beide gevallen geldt dat de digitale infrastructuur aan een update toe is, vooral als het gaat om cloudoplossingen. Veel financiële instellingen denken namelijk dat ze een publieke cloud strategie moeten hebben om te concurreren, maar dit is zeker niet altijd de beste keuze. In deze whitepaper lees je hoe financiële instellingen de overstap maken naar de cloud, hoe je de beste keuze maakt voor een cloudoplossing en hoe je hiermee de concurrentie aangaat met FinTechs.

Hybride cloudoplossing

Waar FinTech-bedrijven vaak werken in een publieke cloud, werken de meeste financiële instellingen nog in een private cloud. Hierdoor is de mate van flexibiliteit en schaalbaarheid erg laag. Een hybride cloud kan hierin een oplossing bieden. Bij een hybride cloud gebruik je ten minste één private cloud en ten minste één public cloud, met enige mate van integratie tussen de twee cloudomgevingen. Het voordeel hiervan is dat het een grote mate van flexibiliteit en snelheid biedt. Daarnaast vergt het minder onderhoud dan een private cloud, maar biedt het meer veiligheid dan enkel het gebruik van een public cloud.

Financiële instellingen gaan de concurrentie aan met FinTechs

Financiële instellingen hebben hun bedrijfsmodellen traditioneel afgestemd op een producttype of een type bedrijfseenheid. Hierdoor bestaan technologieën vaak onafhankelijk van elkaar. Dit maakt het moeilijk om klanten een goede ervaring te blijven geven. Om bij te blijven met FinTechs is het voor financiële instellingen daarom noodzaak om over te stappen naar een Digital Enterprise Architecture met de beste hybride cloudinfrastructuur. Zo bied je klanten een ervaring waarbij hun data beschikbaar is in verschillende applicaties. Dit is namelijk wat klanten tegenwoordig verwachten.

Wil je weten hoe je een financiële instelling klaarstoomt om te concurreren met FinTechs? Download deze whitepaper en ontdek hoe je jouw digitale infrastructuur het beste inricht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ArchitectureHybrid Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Architecture :  E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Desktops en laptops: ze zijn de afgelopen decennia niet ingrijpend veranderd, zijn na 5 jaar aan vervanging toe en ze allemaal up-to-date houden is een tijdrovende aangelegenheid. Virtualisatie is al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

Hybrid Cloud :  De ultieme Desktop-as-a-Service gids

Er wordt heel wat geschreven en verteld over digitale werkplekken. Want om ervoor te zorgen dat iedereen altijd en overal aan het werk kan, is zo’n digitale werkplek cruciaal geworden. Een veelgebruikte oplossing is Desktop-as-a-Service, maar wat zijn de voordelen hiervan? En hoe verhoudt het zich tegenover jouw bekende VDI-oplossing? Je leest het in de ultieme DaaS-gids!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.