Haal het maximale uit jouw data met AI

Watson: van Jeopardy! winnaar tot data-analist

Watson: van Jeopardy! winnaar tot data-analist

Data zijn het nieuwe goud. Data vormen de basis voor strategische beslissingen. Of data is de nieuwe olie. We kunnen niet meer om deze slagzinnen heen. En dat allemaal om ons duidelijk te maken dat de informatie die we verzamelen via diverse systemen en platformen ons écht kan helpen om het verschil te maken in de toekomst. Procesoptimalisatie, betere klantenservice en sneller beslissingen maken zijn maar een paar van de voordelen die er te behalen zijn. De vraag is natuurlijk, hoe pakken we dat aan? Want in tegenstelling tot goud zijn data wel alomtegenwoordig en zien we vaak door het bos de bomen niet meer. Tijd om kunstmatige intelligentie in te zetten; zo krijg je meer en sneller inzicht in jouw data.

Maak kennis met jouw persoonlijke assistent: Watson

In 2004 vond het IBM-researchteam dat de tijd was aangebroken voor een nieuwe uitdaging na de schaak-overwinning van Deep Blue over Garry Kasparov. Ze gingen aan de slag met het ontwikkelen van een supercomputer met als einddoel een deelname (en zege) in het populaire quizprogramma Jeopardy! Ze maakten hierbij gebruik van meer dan 100 verschillende technieken zoals bijvoorbeeld machine learning, spreektaal-interpretatie en geautomatiseerd redeneren. In 2011 nam Watson uiteindelijk deel aan Jeopardy! en haalde hij de overwinning binnen. Inmiddels is Watson ook beschikbaar voor bedrijven om hen een helpende hand te verlenen in alle facetten van de onderneming. Dus ook bij je data-analyse.

3 redenen om Watson in te zetten in jouw onderneming

  1. Bescherm jouw inzichten: Met Watson houd je complete controle op wat jij belangrijk vindt. Jij blijft eigenaar van jouw data, inzichten en trainingen.
  2. Neem jouw processen onder de loep: Maak je processen slimmer door kunstmatige intelligentie toe te voegen. Van de zorgsector tot energieleveranciers, Watson wordt getraind door experts uit de branche en kan daardoor snel toegevoegd worden aan jouw processen. Hij kent de branche en begrijpt het vakjargon.
  3. Meer weten met minder data: Alle data zijn waardevol, hoeveel je ook hebt. Watson kan aan de slag met jouw data zonder dat extra integratie nodig is. Zo kan jij gebruik maken van gegevens uit een heel scala van bronnen zonder al teveel poespas.

Kunstmatige intelligentie aan het werk

We kunnen natuurlijk blijven vertellen wat de voordelen zijn, maar een stuk interessanter zijn de praktijkverhalen van bedrijven die de stap al zetten. Ontdek waar Watson al processen optimaliseert, klanttevredenheid een boost geeft of vinger aan de pols houdt via systeem-monitoring.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom VisieTrendsIT BeheerBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Een veilige werkomgeving inrichten

Tijden veranderen, dus ook onze kijk op security. Data verhuist vaker naar de cloud en medewerkers zijn niet langer gebonden aan één computer of vaste werkplek. De traditionele manier van beveiliging voldoet niet meer. Deze whitepaper laat zien hoe je in Microsoft Teams zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jij bepaalt wie toegang heeft tot jouw clouddata.

Lees verder

Visie :  Governance of your IT landscape

Het wiel opnieuw uitvinden is zinloos, maar toch zijn er veel bedrijven die dat nu juist wel doen in hun IT Service Management-omgeving. Ze investeren grote sommen geld in het bouwen van een aangepaste ITSM-oplossing voor hun organisatie. Deze paper gaat in op IT-Guardian, een best-practice ITSM-oplossing waarin bewezen processen al gemodelleerd zijn.

Lees verder

Trends :  Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De functieomschrijving van een IT-manager uit 2000 ziet er heel anders uit dan een functieomschrijving van een IT-manager in 2020. Er is dan ook een hoop veranderd in de afgelopen decennia. Welke rol heeft de IT-manager in een moderne organisatie? En welke vaardigheden zijn hierbij belangrijk? Deze whitepaper gaat op zoek naar de IT-manager van 2020.

Lees verder

Trends :  De strategische en IT-uitdagingen van softwareleveranciers

Traditionele softwareontwikkelaars realiseren zich dat het business model onder druk staat door de komst van allerlei SaaS-diensten. Wil je blijven groeien en de concurrentie voor blijven, dan is vernieuwen en veranderen cruciaal. Welke uitdagingen liggen op het pad richting SaaS-leveranciers? Hoe zorg je ervoor dat softwareontwikkelaars zich weer kunnen focussen op het creëren van vernieuwende apps en software?

Lees verder

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

IT Beheer :  6 tips voor succesvol outsourcen

Het outsourcen van softwareontwikkeling wordt steeds populairder. De vraag naar developers ligt een stuk hoger dan het aanbod op de arbeidsmarkt waardoor veel bedrijven moeite hebben hun vacatures te vullen. Outsourcing heeft veel voordelen, als je het juist aanpakt. Deze whitepaper zet 6 tips op een rij die zorgen voor een succesvolle outsourcing van jouw softwareprojecten.

Lees verder

Big data :  Big data: good versus evil?

Data is de motor van digitale transformatie; daarom investeren bedrijven en overheden steeds meer in AI en data. Vooral de bedrijfswereld gooit er behoorlijk wat geld tegenaan, maar wat zijn de gevolgen voor onze privacy? Besteden we genoeg aandacht aan data-ethiek en is er zoiets als goed en slecht datagebruik?

Lees verder

Big data :  Machine learning uit de doeken gedaan

Wie met grote hoeveelheden data werkt, weet dat het een uitdaging is om deze te analyseren en te verwerken. Hoe ontdek je verbanden om zo uitkomsten te voorspellen? Machine learning is de toekomst, deze techniek wordt door bedrijven als Amazon en Google al dagelijks ingezet. Ontdek in dit e-boek wat machine learning precies is en wat de praktische toepassingen zijn.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.