Haal het maximale uit jouw data met AI

Watson: van Jeopardy! winnaar tot data-analist

Watson: van Jeopardy! winnaar tot data-analist

Data zijn het nieuwe goud. Data vormen de basis voor strategische beslissingen. Of data is de nieuwe olie. We kunnen niet meer om deze slagzinnen heen. En dat allemaal om ons duidelijk te maken dat de informatie die we verzamelen via diverse systemen en platformen ons écht kan helpen om het verschil te maken in de toekomst. Procesoptimalisatie, betere klantenservice en sneller beslissingen maken zijn maar een paar van de voordelen die er te behalen zijn. De vraag is natuurlijk, hoe pakken we dat aan? Want in tegenstelling tot goud zijn data wel alomtegenwoordig en zien we vaak door het bos de bomen niet meer. Tijd om kunstmatige intelligentie in te zetten; zo krijg je meer en sneller inzicht in jouw data.

Maak kennis met jouw persoonlijke assistent: Watson

In 2004 vond het IBM-researchteam dat de tijd was aangebroken voor een nieuwe uitdaging na de schaak-overwinning van Deep Blue over Garry Kasparov. Ze gingen aan de slag met het ontwikkelen van een supercomputer met als einddoel een deelname (en zege) in het populaire quizprogramma Jeopardy! Ze maakten hierbij gebruik van meer dan 100 verschillende technieken zoals bijvoorbeeld machine learning, spreektaal-interpretatie en geautomatiseerd redeneren. In 2011 nam Watson uiteindelijk deel aan Jeopardy! en haalde hij de overwinning binnen. Inmiddels is Watson ook beschikbaar voor bedrijven om hen een helpende hand te verlenen in alle facetten van de onderneming. Dus ook bij je data-analyse.

3 redenen om Watson in te zetten in jouw onderneming

  1. Bescherm jouw inzichten: Met Watson houd je complete controle op wat jij belangrijk vindt. Jij blijft eigenaar van jouw data, inzichten en trainingen.
  2. Neem jouw processen onder de loep: Maak je processen slimmer door kunstmatige intelligentie toe te voegen. Van de zorgsector tot energieleveranciers, Watson wordt getraind door experts uit de branche en kan daardoor snel toegevoegd worden aan jouw processen. Hij kent de branche en begrijpt het vakjargon.
  3. Meer weten met minder data: Alle data zijn waardevol, hoeveel je ook hebt. Watson kan aan de slag met jouw data zonder dat extra integratie nodig is. Zo kan jij gebruik maken van gegevens uit een heel scala van bronnen zonder al teveel poespas.

Kunstmatige intelligentie aan het werk

We kunnen natuurlijk blijven vertellen wat de voordelen zijn, maar een stuk interessanter zijn de praktijkverhalen van bedrijven die de stap al zetten. Ontdek waar Watson al processen optimaliseert, klanttevredenheid een boost geeft of vinger aan de pols houdt via systeem-monitoring.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom VisieTrendsIT BeheerBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  4 mythes over flash-storage

Flash-storage biedt op het gebied van Total Cost of Ownership significante kostenvoordelen vergeleken met het gebruik van traditionele harde schijven. Maar wat weet u precies over de verschillende flash-oplossingen om uw storageomgeving mee te upgraden? Deze paper bespreekt en weerlegt een aantal hardnekkige vooroordelen over flash-storage.

Lees verder

Visie :  Governance of your IT landscape

Het wiel opnieuw uitvinden is zinloos, maar toch zijn er veel bedrijven die dat nu juist wel doen in hun IT Service Management-omgeving. Ze investeren grote sommen geld in het bouwen van een aangepaste ITSM-oplossing voor hun organisatie. Deze paper gaat in op IT-Guardian, een best-practice ITSM-oplossing waarin bewezen processen al gemodelleerd zijn.

Lees verder

Trends :  Het dilemma mobiliteit versus beveiliging

Met de komst van cloudsoftware, smartphones en tablets was thuiswerken nooit zo makkelijk. Een dag thuiswerken met je eigen laptop leek 15 jaar geleden onmogelijk en is nu een fluitje van een cent. Deze flexibiliteit heeft natuurlijk wel een invloed op jouw beveiliging. Ontdek in deze whitepaper hoe applicatie- en desktopvirtualisatie de gulden middenweg vormt tussen beveiliging en mobiliteit.

Lees verder

Trends :  De rol van sales in distributiesector verandert ingrijpend

Dé aanjager van groei bij groothandels en distributeurs is de online handel. Na consumenten zien nu ook bedrijven de grote voordelen van verkoop via webshops en platformen. Wie wil nu niet zijn producten sneller en goedkoper? Dit verandert de rol van accountmanagers ingrijpend. Selfservice maakt plaats voor het persoonlijke contact. Wat betekent dit voor de rol van sales, bonussen en voor de prijzen?

Lees verder

IT Beheer :  Bedrijfscontinuiteitsplan: wapen jezelf tegen downtime

Wanneer door omstandigheden de IT-infrastructuur niet beschikbaar is, zorgt dat bij veel bedrijven voor onrust. Het werkt ligt stil, klanten kunnen niet geholpen worden of het gebouw is onbereikbaar. Niemand wil in zo’n situatie terechtkomen, maar het is wel noodzakelijk een plan van aanpak klaar te hebben mocht het je toch een keer overkomen. Deze whitepaper helpt jou bij het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan.

Lees verder

IT Beheer :  Synergie voor Dummies

De zakenwereld van nu is vele malen meer tech-savvy dan een decennium geleden. Het nieuwe business paradigma, volgens Hewlett-Packard (HP) althans, is de Idee Economie. Ook IT ontkomt er niet aan om de blik te verruimen, bijvoorbeeld als het gaat om de infrastructuur. Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek ‘Synergie voor Dummies’ van HP.

Lees verder

Big data :  Machine learning uit de doeken gedaan

Wie met grote hoeveelheden data werkt, weet dat het een uitdaging is om deze te analyseren en te verwerken. Hoe ontdek je verbanden om zo uitkomsten te voorspellen? Machine learning is de toekomst, deze techniek wordt door bedrijven als Amazon en Google al dagelijks ingezet. Ontdek in dit e-boek wat machine learning precies is en wat de praktische toepassingen zijn.

Lees verder

Big data :  In 7 stappen succesvol digitaal transformeren

Het wiel is opnieuw uitgevonden, alleen durven bedrijven het nog niet volledig in te zetten. Dat is zonde, want als bedrijven niet digitaal transformeren treft ze misschien hetzelfde lot als Kodak. Succesvol veranderen vereist de juiste tooling, durf en de 7 stappen die in deze whitepaper staan.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.