Heb jij een cloud-escape plan klaar?

Bescherm en beheer jouw data in de cloud

Bescherm en beheer jouw data in de cloud

De titel van deze whitepaper is zondermeer verrassend: Escape from the Cloud. Bijzonder toch, want iedereen roept juist dat alles naar de cloud verhuist! Is de cloud verleden tijd? Zeker niet, deze whitepaper is dan ook niet geschreven door een organisatie met cloud-fobie. Wel is het belangrijk om, voor de stap naar de cloud, goed na te denken over bescherming en beheer van de bedrijfskritische data in de publieke cloud. Want processen en workloads richting de cloud verhuizen is eenvoudig, maar wat doe je als je van provider verandert of bepaalde workloads toch terug naar je eigen datacenter moeten? Dan is een escape-plan toch handig…

De cloud-explosie

De publieke cloud werd de afgelopen jaren enorm populair dankzij toepassingen zoals Office 365 en Salesforce. Met iedere nieuwe SaaS-oplossing die je in gebruik neemt, krijg je te maken met extra interfaces en beheertools. Als snel zie je door de bomen het bos niet meer en rijzen een paar belangrijke vragen:

  • Hoe krijg je grip op deze versnipperde IT?
  • Hoe houd je de kosten onder controle?
  • Hoe is mijn data in de publiek cloud beschermd?

Datamanagement: wat en waarom?

Data is inmiddels uitgegroeid tot het belangrijkste bezit van een organisatie. Ook cijfers tonen dat aan, want meer dan 90% van de bedrijven die meer dan 10 dagen geen toegang tot hun data hebben gaan failliet. Een goede datamanagementstrategie is dus onmisbaar voor iedere organisatie. Belangrijk bij het opzetten van een datamanagementstrategie is om de aanwezige techniek niet als uitgangspunt te nemen. Het is juist omgekeerd, op basis van de strategie wordt gekozen voor een technische oplossing.

Wil je meer weten over het opzetten van een datamanagementplan en het opstellen van een exit-strategie zodat je flexibel kunt schakelen tussen verschillende publieke clouds? Download dan zeker deze Escape from the Cloud whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

NEXXT

Kiezen tussen een grote IT-partij met veel expertise of een regionale, persoonlijke organisatie die dezelfde taal spreekt? Niet nodig. Wij zijn NEXXT en wij zijn gedreven om jou het beste van beide werelden te geven.

Profiel NEXXT ›
 
 

Downloaden: Heb jij een cloud-escape plan klaar?

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.