Help, mijn collega’s willen helemaal niet digitaal werken!

Vermijd deze 11 valkuilen bij de implementatie van digitaal werken

Vermijd deze 11 valkuilen bij de implementatie van digitaal werken

De voordelen van digitaal werken en de nieuwe tools zijn voor jou duidelijk. Collega’s delen sneller dan ooit informatie met elkaar, werken op een andere locatie is geen issue meer en iedereen heeft altijd alle relevante apps bij de hand. En toch hoor je gemopper op de werkvloer. Collega’s laten je weten dat het voorheen eenvoudiger was en ze willen graag de oude situatie terug. Een duidelijk signaal dat de implementatie van de nieuwe werkplek niet goed is verlopen. Deze whitepaper zet 11 veelvoorkomende implementatie-valkuilen voor jou op een rij, zo zorg je voor een succesvolle uitrol bij het volgende project.

1.      Onduidelijkheid over het doel

Bij de uitrol van de digitale werkplek is het belangrijk dat er binnen de organisatie een duidelijk doel is. Werken in de cloud mag hier geen doel zijn, het is een middel om dit doel te bereiken. Dit doel is bijvoorbeeld het faciliteren van altijd en overal kunnen werken, ongeacht je device. Of misschien is je doel het verbeteren van de digitale samenwerking tussen afdelingen. Welk doel je ook voor ogen hebt, zorg dat dit bij iedereen leeft. Zo voorkom je onenigheden halverwege het project en vermijd je teleurstelling achteraf.

2.    Verantwoordelijkheid ligt exclusief bij IT

Het inrichten en uitrollen van een digitale werkplek wordt te vaak gezien als een exclusief IT-project. Niets is minder waar! Iedereen moet aan de slag met nieuwe tools en zal een nieuwe manier van werken omarmen, dus waarom zou de verantwoordelijkheid exclusief bij IT liggen? Zorg daarom voor een divers projectteam met mensen uit verschillende afdelingen. Hoe zien ze digitaal samenwerken? Waar lopen ze nu tegenaan? Gebruik deze input om persona’s aan te maken, ze helpen je bij het in kaart brengen van eisen en wensen van diverse gebruikersgroepen.

Sta je aan de vooravond van digitaal werken? Wil je meer weten over het effectief implementeren van nieuwe tools? Download dan deze whitepaper en leer aan de hand van 11 bekende valkuilen wat je maar beter achterwege laat.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Een veilige werkomgeving inrichten

Tijden veranderen, dus ook onze kijk op security. Data verhuist vaker naar de cloud en medewerkers zijn niet langer gebonden aan één computer of vaste werkplek. De traditionele manier van beveiliging voldoet niet meer. Deze whitepaper laat zien hoe je in Microsoft Teams zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jij bepaalt wie toegang heeft tot jouw clouddata.

Lees verder

IT Management :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

Partner

ilionx

Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager.

Profiel ilionx ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.