Het dilemma mobiliteit versus beveiliging

Nieuwe manier van werken vereist extra beveiliging

Gepubliceerd: 14-01-2019 | Whitepaper | Nieuwe manier van werken vereist extra beveiliging

Tegenwoordig werkt iedereen wel eens vanuit huis, in de trein of de wachtkamer bij de tandarts; op de mobiel, tablet of laptop. Maar hoewel deze toegenomen mobiliteit, flexwerken en bring-your-own-device (BYOD) wonderen doen voor onze productiviteit, zijn ook de IT-beveiligingsrisico’s gigantisch toegenomen. Met applicatie- en desktopvirtualisatie doet Citrix een nieuwe aanzet om de balans te vinden tussen mobiliteit en beveiliging.

Applicatie- en desktopvirtualisatie

Alle beveiligingsrisico’s uitbannen, dat is helaas niet mogelijk.  Maar IT kan deze wel op zo’n manier beheren zodat privacy, compliance en databeveiliging niet in het gedrang komen. En dit zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit van medewerkers. Door de apparatuur te ontkoppelen van de desktopomgeving met bijbehorende applicaties wordt deze balans gevonden. Dit is wat applicatie- en desktopvirtualisatie inhoudt. In vergelijking met andere beveiligingsmethodes biedt dit 4 grote voordelen:

  1. Centralisatie van de middelen.
  2. Met voorgeconfigureerd beleid bepaalt IT het juiste niveau van gebruikerstoegang tot Windows-apps.
  3. Het juiste toegangsniveau wordt verleend aan de hand van het toegangscontrolebeleid.
  4. Ingebouwde data-compliance: De centralisatie van middelen in combinatie met strikte toegangscontrole maakt het veel gemakkelijker om gegevensverlies te voorkomen. 

Voelt net als een pc

Door gebruik te maken van virtualisatie als extra beveiligingslaag, kunnen organisaties belangrijke prioriteiten als mobiliteit, flexwerk en BYOD ondersteunen, terwijl ze hun risico’s effectiever beheren. Met het zogeheten secure-by-design worden de IT-middelen gecentraliseerd in het datacentrum waar toegang en informatie vele malen beter kan worden beschermd.  Centraal beheerde en gevirtualiseerde Windows-apps en -desktops kunnen op aanvraag worden geleverd als een service op ieder apparaat. Het is een ervaring die lijkt op, en aanvoelt als, werken op een traditionele pc.

Meer weten over applicatie- en desktopvirtualisatie? Download de whitepaper hier!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Het dilemma mobiliteit versus beveiliging

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.