Het dilemma mobiliteit versus beveiliging

Nieuwe manier van werken vereist extra beveiliging

Nieuwe manier van werken vereist extra beveiliging

Tegenwoordig werkt iedereen wel eens vanuit huis, in de trein of de wachtkamer bij de tandarts; op de mobiel, tablet of laptop. Maar hoewel deze toegenomen mobiliteit, flexwerken en bring-your-own-device (BYOD) wonderen doen voor onze productiviteit, zijn ook de IT-beveiligingsrisico’s gigantisch toegenomen. Met applicatie- en desktopvirtualisatie doet Citrix een nieuwe aanzet om de balans te vinden tussen mobiliteit en beveiliging.

Applicatie- en desktopvirtualisatie

Alle beveiligingsrisico’s uitbannen, dat is helaas niet mogelijk.  Maar IT kan deze wel op zo’n manier beheren zodat privacy, compliance en databeveiliging niet in het gedrang komen. En dit zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit van medewerkers. Door de apparatuur te ontkoppelen van de desktopomgeving met bijbehorende applicaties wordt deze balans gevonden. Dit is wat applicatie- en desktopvirtualisatie inhoudt. In vergelijking met andere beveiligingsmethodes biedt dit 4 grote voordelen:

  1. Centralisatie van de middelen.
  2. Met voorgeconfigureerd beleid bepaalt IT het juiste niveau van gebruikerstoegang tot Windows-apps.
  3. Het juiste toegangsniveau wordt verleend aan de hand van het toegangscontrolebeleid.
  4. Ingebouwde data-compliance: De centralisatie van middelen in combinatie met strikte toegangscontrole maakt het veel gemakkelijker om gegevensverlies te voorkomen. 

Voelt net als een pc

Door gebruik te maken van virtualisatie als extra beveiligingslaag, kunnen organisaties belangrijke prioriteiten als mobiliteit, flexwerk en BYOD ondersteunen, terwijl ze hun risico’s effectiever beheren. Met het zogeheten secure-by-design worden de IT-middelen gecentraliseerd in het datacentrum waar toegang en informatie vele malen beter kan worden beschermd.  Centraal beheerde en gevirtualiseerde Windows-apps en -desktops kunnen op aanvraag worden geleverd als een service op ieder apparaat. Het is een ervaring die lijkt op, en aanvoelt als, werken op een traditionele pc.

Meer weten over applicatie- en desktopvirtualisatie? Download de whitepaper hier!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom TrendsDesktop VirtualisatieVirtualization Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De functieomschrijving van een IT-manager uit 2000 ziet er heel anders uit dan een functieomschrijving van een IT-manager in 2020. Er is dan ook een hoop veranderd in de afgelopen decennia. Welke rol heeft de IT-manager in een moderne organisatie? En welke vaardigheden zijn hierbij belangrijk? Deze whitepaper gaat op zoek naar de IT-manager van 2020.

Lees verder

Trends :  De strategische en IT-uitdagingen van softwareleveranciers

Traditionele softwareontwikkelaars realiseren zich dat het business model onder druk staat door de komst van allerlei SaaS-diensten. Wil je blijven groeien en de concurrentie voor blijven, dan is vernieuwen en veranderen cruciaal. Welke uitdagingen liggen op het pad richting SaaS-leveranciers? Hoe zorg je ervoor dat softwareontwikkelaars zich weer kunnen focussen op het creëren van vernieuwende apps en software?

Lees verder

Desktop Virtualisatie :  E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Desktops en laptops: ze zijn de afgelopen decennia niet ingrijpend veranderd, zijn na 5 jaar aan vervanging toe en ze allemaal up-to-date houden is een tijdrovende aangelegenheid. Virtualisatie is al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

Desktop Virtualisatie :  De ultieme Desktop-as-a-Service gids

Er wordt heel wat geschreven en verteld over digitale werkplekken. Want om ervoor te zorgen dat iedereen altijd en overal aan het werk kan, is zo’n digitale werkplek cruciaal geworden. Een veelgebruikte oplossing is Desktop-as-a-Service, maar wat zijn de voordelen hiervan? En hoe verhoudt het zich tegenover jouw bekende VDI-oplossing? Je leest het in de ultieme DaaS-gids!

Lees verder

Virtualization Management :  Disaster recovery op orde met virtualisatiebewuste oplossingen

Vandaag de dag is het van groot belang dat IT-infrastructuren dag en nacht blijven werken. Down-time of dataverlies kan desastreuze gevolgen hebben voor uw organisatie. Daardoor is het ook noodzakelijk om dit te voorkomen. Hierdoor is het voor veel organisaties van groot belang om meer focus te leggen op beveiligings- en continuïteitsstrategieën. In deze gids krijgt u een overzicht van de uitdagingen, behoeftes, strategieën en mogelijke virtualisatiebewuste DR/BC-oplossingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.