Het Nieuwe Werken verovert het MKB

Online werken in de praktijk

Online werken in de praktijk

Ongeacht hun omvang worden bedrijven vandaag de dag steeds mobieler. Het Nieuwe Werken is ook binnen het MKB steeds meer gemeengoed. Medewerkers reizen vaker om klanten te bezoeken, samen te werken met teams van andere kantoren of om contact te maken met medewerkers in het veld.

Steeds meer apparaten

Studies laten ook zien dat bijna de helft van de eigenaars van het midden- en kleinbedrijf routinematig gebruikmaakt van smartphones bij hun dagelijkse werkzaamheden. Als gevolg hiervan zijn de IT-professionals van deze bedrijven op zoek naar betere manieren om mobiele werknemers te ondersteunen. Dit doen ze door veilig toegang te bieden tot een groeiend scala aan apparaten. Bijna automatisch komen ze dan terecht op het terrein van cloud-computing.

Het nieuwe werken in de praktijk

Spiceworks deed onderzoek naar de praktische oplossingen waarvoor IT-professionals in het midden- en kleinbedrijf kiezen. In deze enquête zegt 95% van hen dat ze laptops ondersteunen, terwijl 88% smartphones en 78% tablets ondersteunt. Het gemiddelde MKB-bedrijf in dit onderzoek ondersteunt 29 laptops, 38 smartphones en 14 tablets in zijn netwerk. Opvallend is dat organisaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika aanzienlijk meer laptops en smartphones ondersteunen dan die in Noord-Amerika.

Onderzoek Spiceworks

In dit e-book beschrijven de onderzoekers van Spiceworks hoe IT’ers vandaag de dag cloudoplossingen gebruiken binnen het MKB en hoe ze hun IT-uitgaven daarop aanpassen. Daarvoor hebben ze gesproken met meer dan 250 IT-professionals van bedrijven met minder dan 250 werknemers in allerlei bedrijfstakken.

Succesrijker ondernemen

Mogelijk dat ook u twijfelt of uw organisatie klaar is voor Het Nieuwe Werken. En wellicht dat u ook nog vragen hebt wat ervoor nodig is succesvol over te stappen op deze andere manier van samenwerken. Ongetwijfeld kunnen de ervaringen die andere organisaties met deze overgang hebben gehad, u verder op weg helpen. Daarom is de bestudering van dit e-book een eerste stap op weg naar een succesrijkere onderneming.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Het Nieuwe Werken verovert het MKB

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.