Het Nieuwe Werken vraagt om nieuwe IT

Medewerker wil altijd toegang

Medewerker wil altijd toegang

Een aantal jaren terug was ICT geen ingewikkelde kwestie. Organisaties stelden hun medewerkers een desktop op de werkplek ter beschikking. Deze desktop gaf toegang tot applicaties en data. Tijden veranderen en ICT verandert mee. Hoewel er af en toe scepsis over Het Nieuwe Werken bestaat, is dit fenomeen niet weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. Hierbij verwacht de medewerker dat hij altijd en overal toegang heeft tot de bedrijfsomgeving. De werknemer wil zijn eigen devices gebruiken (bijvoorbeeld in de vorm van BYOD) en werkt bijvoorbeeld thuis.

IT-uitdagingen rond Het Nieuwe Werken

In dit tijdperk van Het Nieuwe Werken heeft de IT te maken met een grote diversiteit aan devices en applicaties. Daarnaast stellen medewerkers nieuwe eisen aan infrastructuren om productief te kunnen zijn, ze hebben immers zelf ervaringen opgedaan als consument. Dit vraagt om een flexibele ICT die een dynamische werkplek faciliteert, waarin de medewerker zijn eigen tools kan kiezen om slimmer, sneller en eenvoudiger te kunnen werken.

Wat is een Dynamic Workspace?

Er bestaat niet één oplossing of concept voor alle gevraagde flexibiliteit rondom veilige toegang tot applicaties en data vanaf ieder device. Om nog maar te zwijgen over self-service en uniformiteit. Maar een product dat u wellicht een stuk op weg helpt, is de PQR Dynamic Workspace. Dat is een verzameling services, data en functionaliteiten die veilig beschikbaar wordt gesteld op het device dat het beste past bij de aard van de werkzaamheden. Deze flexibele werkplek biedt onder meer toegang tot informatie en applicaties vanaf desktops, laptops, tablets en smartphones. Uitgangspunt voor deze flexibele workspace is de medewerker. Hij moet optimaal worden gefaciliteerd, zodat hij in staat is zijn werkzaamheden te verrichten.

Op naar de moderne werkplek

In deze whitepaper worden de complexiteiten van de moderne werkplek geschetst. Ook wordt beschreven hoe een IT-afdeling hier in de praktijk mee kan omgaan. Deze download is interessant voor iedereen die nadenkt hoe hij zijn IT wil moderniseren.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Het Nieuwe Werken vraagt om nieuwe IT

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.