Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen ongewenste inlogpogingen?

Cybercriminelen zetten een leger van bots in om jouw site te spammen

Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen ongewenste inlogpogingen?

Wat is het doel van phishing? Juist, inlogcodes ontfutselen. De inlogcodes worden vervolgens verkocht op het dark web en gebruikt door andere cybercriminelen om toegang te krijgen tot allerlei gebruikersaccounts op het web. Om in een mum van tijd zoveel mogelijk inlogpogingen op jouw website uit te voeren maken hackers daarbij handig gebruik van bots die continu jouw inlogpagina pingen. Hoe zorg je ervoor dat zo’n credential stuffing aanval in de kiem gesmoord wordt? Hoe voorkom je dat zo’n aanval jouw hele website lam legt? Dat lees je in deze whitepaper.

Credential stuffing = dure grap

Het Ponenom Instituut, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in privacy, databescherming en security, ging op zoek naar de totale kosten van credential stuffing. Zij concludeerden dat de totale kosten variëren van 6 tot 54 miljoen dollar per jaar. Bovendien staat ook jouw reputatie op het spel. Wanneer hackers met zo’n credential stuffing aanval toegang krijgen tot gebruikersaccounts, ben je verplicht melding te maken van een datalek. Dit is niet alleen vervelend voor de getroffen gebruikers, het is ook een behoorlijke deuk in jouw imago.

Inzicht krijgen in het bot verkeer

Het is dus zaak om zo’n aanval snel te herkennen en aan te pakken. Volgens het onderzoek van het Ponemon Instituut gaf 70% van de respondenten aan dat ze niet wisten of ze voldoende inzicht hadden in dergelijke aanvallen. Dat is zorgwekkend, want onderzoek van Akamai laat zien dat bots verantwoordelijk zijn voor tot wel 70% van het totale websiteverkeer. Om deze bots buiten de deur te houden, heb je de hulp nodig van gespecialiseerde bot management tools.

Ontdek de voordelen van bot management software

Dit e-book zet de voordelen van bot management software op een rij en laat aan de hand van statistieken en grafieken zien waar bot management software ingrijpt. Je ziet en leest meer over verdachte bot activiteiten en je ontdekt hoe je met bot management jouw website onaantrekkelijk maakt voor bots.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom TrendsCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Richt in 3 stappen hybride vergaderen in

Dankzij allerlei samenwerktools zijn thuiswerkende collega’s in staat met elkaar in verbinding te blijven. Maar nu steeds vaker ook kleine groepjes op kantoor aan het werk zijn, is het goed om na te denken over een goede inrichting van hybride vergaderen. Dit handige stappenplan helpt je een eind op weg!

Lees verder

Trends :  COVID-19 zet turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn er de succesverhalen van Netflix en Amazon, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht alleen maar groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met hun digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

Cloud Security :  E-mail nog steeds populair bij cybercriminelen

Dagelijks spoelt er een tsunami van zakelijke en privémails over de wereld. Het is niet vreemd dat cybercriminelen dankbaar meesurfen op deze golf en er clandestiene e-mails in meesturen. Hun aanvallen zijn inmiddels behoorlijk inventief en verfijnd, maar is jouw e-mailbeveiliging daar wel op aangepast? Deze whitepaper zet de 4 belangrijkste trends op het gebied van e-mailsecurity op een rij. Zo weet jij waar je aan toe bent.

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.