Hoe blockchain de supply chain zal veranderen

Alles transparant en inzichtelijk

Alles transparant en inzichtelijk

Fairtrade chocolade, biologische biefstuk en een (h)eerlijke kop koffie: we willen steeds vaker de oorsprong van producten kennen. Bedrijven doen hun uiterste best om de oorsprong van hun producten aan te tonen, maar een waterdicht systeem waar iedereen vertrouwen in heeft is er nog niet. We gaan er maar vanuit dat onze biefstuk terecht het bio-label meekreeg, zeker weten doen we het helaas niet. Dankzij de blockchain-technologie kan hier heel snel verandering in komen. Deze whitepaper vertelt je hoe.

Inzicht en vertrouwen krijgen

Hoe monitoren de ketenpartners op dit moment hun gedeelde processen? Met inspecties en audits: een duur, tijdrovende en foutgevoelig proces. In 2017 wees wereldwijd onderzoek uit dat 69 % van de ondervraagde 408 bedrijven geen volledig beeld heeft van hun supply chain. 41 % van deze bedrijven registreert eventuele problemen en belemmeringen in het proces in een Excel-bestand. Daar is dus nog ruimte genoeg voor verbetering en blockchain zal hierin helpen. Blockchain zorgt voor vertrouwen, transparantie en aansprakelijkheid tussen de verschillende ketenpartners.

Waar start de revolutie?

De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain toont hoe blockchain de supply chain zal veranderen op 3 gebieden:

  • Oorsprongscertificaten: Met behulp van IoT en sensoren kan een product van landbouwer tot consument gevolgd worden. We zien dat fairtrade echt fairtrade is, dus ons vertrouwen in het certificaat stijgt.
  • Omgevingsvariabelen: Door sensoren in te zetten in de supply chain zorgen we ervoor dat producten onder de optimale omstandigheden door de keten bewegen. Real-time informatie zorgt ervoor dat problemen en fouten snel opgemerkt worden.
  • Geschiloplossing: Van koe tot biefstuk in de pan, blockchain maakt de product-reis inzichtelijk en transparant. Dit zorgt ervoor dat eventuele geschillen snel opgelost worden en de oorzaak van problemen is altijd snel te achterhalen.

Deze whitepaper beschrijft het ketenproces van de voedselindustrie en schetst de huidige situatie, de toekomst en gaat dieper in op de voordelen voor zowel leveranciers, retailers en consumenten. Benieuwd naar de toekomt van de supply chain? De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain neemt je mee!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Hoe blockchain de supply chain zal veranderen

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.