Hoe IT zorgt voor meer innovatiekracht

Met automation en orchestration bereik je meer met minder

Met automation en orchestration bereik je meer met minder

Toenemende concurrentie, veranderende klantbehoeftes, vergrijzing van de bevolking en nieuwe businessmodellen. Iedere branche krijgt te maken met deze uitdagingen. De grootste uitdaging is vaak het financiële aspect, want organisaties willen graag zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk geld. Lees in dit artikel hoe we, door het inzetten van technologie, de IT-afdeling opnieuw vrijmaken voor innovatie.

Organisatie in een spagaat

We verwachten veel van de IT-afdeling: constante kwaliteit, top performance, 24/7 bereikbaarheid en aandacht voor veiligheid en cybersecurity. Daarnaast verwachten we ook dat IT’ers de kar trekken bij technologische ontwikkelingen en interessante technologische trends nauwgezet volgen. Hoe verenigen we deze belangen? Automation en orchestration helpt dit spanningsveld te doorbreken.

Automation en orchestration?

  • Automation: Het automatiseren van steeds terugkerende acties in een datacenter zodat de IT-afdeling efficiënter kan werken. Je krijgt voorspelbare resultaten en een consistente kwaliteit die voldoet aan de gestelde eisen.
  • Orchestration: Het samenbrengen van automation-initiatieven vermindert de beheerlast voor de IT-afdeling. Gebruikers krijgen self-service tools waardoor ze zelf IT-services kunnen aanvragen. Zie het als een app-store met binnen de organisatie beschikbare apps en tools. De gebruiker download zelf wat hij nodig heeft en gaat hiermee aan de slag.

Benieuwd naar de mogelijkheden van automation en orchestration? Download deze factsheet en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT BeheerApplication Delivery bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De functieomschrijving van een IT-manager uit 2000 ziet er heel anders uit dan een functieomschrijving van een IT-manager in 2020. Er is dan ook een hoop veranderd in de afgelopen decennia. Welke rol heeft de IT-manager in een moderne organisatie? En welke vaardigheden zijn hierbij belangrijk? Deze whitepaper gaat op zoek naar de IT-manager van 2020.

Lees verder

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

IT Beheer :  Dataveiligheid én het humeur van collega’s optimaliseren

We werken thuis, onderweg, bij klanten en soms ook op kantoor. Via onze telefoon of laptop kunnen we bij alle belangrijke bestanden. Dit vereist een goede beveiliging die past bij je branche en werkcultuur. Timmer je alles dicht of juist niet? Hoe je dit goed regelt lees je in de Gids voor mobile device management 'Veilige data, blije medewerkers'.

Lees verder

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

Application Delivery :  Governance of your IT landscape

Het wiel opnieuw uitvinden is zinloos, maar toch zijn er veel bedrijven die dat nu juist wel doen in hun IT Service Management-omgeving. Ze investeren grote sommen geld in het bouwen van een aangepaste ITSM-oplossing voor hun organisatie. Deze paper gaat in op IT-Guardian, een best-practice ITSM-oplossing waarin bewezen processen al gemodelleerd zijn.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.