Hybrid cloud is grote IT-trend

Plus: 6 andere IT-trends

Plus: 6 andere IT-trends

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al zo ver. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er in 2020 uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de IT-trends waarop u nu al kunt inspelen.

1. Hybride cloud

De overstap naar de cloud is een geleidelijk proces en in veel gevallen zal een volledige migratie niet mogelijk zijn. Een van de redenen hiervoor is dat bedrijven nog werken met hard- en software die niet is afgeschreven. Een andere reden is dat er vaak specifieke eisen worden gesteld op het gebied van regelgeving, beveiliging en/of privacy. Organisaties zijn daarnaast vaak terughoudend om bedrijfskritische applicaties in de cloud te zetten.

In de praktijk is er behoefte aan een hybride cloud, die wordt gevormd door een combinatie van een on-premise IT-omgeving met een private cloud bij een externe service provider. Een hybride cloud-omgeving is te complex om door bedrijven zelf in te richten. Hier ligt de toegevoegde waarde van een IT-dienstverlener.

2. Transitie naar IT-as-a-Service

IT-dienstverleners worden steeds meer geconfronteerd met klanten die hun IT-omgeving flexibel en schaalbaar willen inrichten. Traditionele businessmodellen voor het leveren van hard- en software worden daarom in hoog tempo vervangen door IT-as-a-Service. Dit resulteert niet alleen in een ander pakket van producten en diensten, maar ook in een volledig andere organisatorische structuur en inkomstenstroom.

Door IT-as-a-Service vindt er een verschuiving plaats van CAPEX naar OPEX. Dat betekent dat er steeds minder hard- en software on-premise staat, omdat deze as a service uit een datacenter wordt geleverd.

Doordat IT wordt afgenomen als een dienst, zijn er minder medewerkers nodig voor het onderhouden van de IT-infrastructuur. Die is immers uitbesteed. Dat betekent dat bedrijven minder of geen IT-medewerkers meer in dienst hebben. Het wegvallen van deze IT-kennis is een kans voor IT-dienstverleners om meer managed services aan te bieden.

De IT-trends in de aanloop naar 2020

Tot zover 2 van de grote trends waarmee intelligente IT-dienstverleners in de aanloop naar 2020 rekening houden. Zijn het bedreigingen of juist kansen voor uw bedrijf? Wilt u meer lezen over bovenstaande en 5 andere trends, download dan deze whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Een succesvolle migratie naar de cloud?

Wie digitale transformatie zegt, zegt cloudsoftware. Alleen bedrijven die resoluut kiezen voor innovatie in de cloud, blijven relevant in de toekomst. Maar dat is lang niet altijd zo eenvoudig. Er zijn een aantal randvoorwaarden die bepalen of jouw sprong naar de cloud een succes of een flop wordt. Deze whitepaper zet 7 randvoorwaarden op een rij voor succes in de cloud.

Lees verder

Security :  Het gevecht tegen hackers: run jouw bedrijf veilig op afstand

Je bedrijf altijd en overal veilig blijven runnen. Dat is een belangrijke visie voor organisaties wereldwijd. Nu de hybride werkomgeving niet meer weg te denken is, neemt de hoeveelheid cybercriminaliteit toe. Wat zijn de meest voorkomende beveiligingsvalkuilen op de hybride werkplek en hoe voorkom je deze? Je leest het in deze whitepaper.

Lees verder

Security :  Bewapen jouw bedrijf tegen cybercrime

Cyberaanvallen zijn al jaren een groot probleem voor bedrijven in alle sectoren, van ziekenhuizen tot universiteiten en van de detailhandel tot de horeca. Wie zich niet tegen cybercrime wapent, heeft kans om slachtoffer te worden met grote gevolgen van dien. Download daarom dit trendrapport en ontdek de 5 belangrijkste cybersecuritytrends van 2022.

Lees verder

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.