Hybrid cloud is grote IT-trend

Plus: 6 andere IT-trends

Plus: 6 andere IT-trends

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al zo ver. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er in 2020 uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de IT-trends waarop u nu al kunt inspelen.

1. Hybride cloud

De overstap naar de cloud is een geleidelijk proces en in veel gevallen zal een volledige migratie niet mogelijk zijn. Een van de redenen hiervoor is dat bedrijven nog werken met hard- en software die niet is afgeschreven. Een andere reden is dat er vaak specifieke eisen worden gesteld op het gebied van regelgeving, beveiliging en/of privacy. Organisaties zijn daarnaast vaak terughoudend om bedrijfskritische applicaties in de cloud te zetten.

In de praktijk is er behoefte aan een hybride cloud, die wordt gevormd door een combinatie van een on-premise IT-omgeving met een private cloud bij een externe service provider. Een hybride cloud-omgeving is te complex om door bedrijven zelf in te richten. Hier ligt de toegevoegde waarde van een IT-dienstverlener.

2. Transitie naar IT-as-a-Service

IT-dienstverleners worden steeds meer geconfronteerd met klanten die hun IT-omgeving flexibel en schaalbaar willen inrichten. Traditionele businessmodellen voor het leveren van hard- en software worden daarom in hoog tempo vervangen door IT-as-a-Service. Dit resulteert niet alleen in een ander pakket van producten en diensten, maar ook in een volledig andere organisatorische structuur en inkomstenstroom.

Door IT-as-a-Service vindt er een verschuiving plaats van CAPEX naar OPEX. Dat betekent dat er steeds minder hard- en software on-premise staat, omdat deze as a service uit een datacenter wordt geleverd.

Doordat IT wordt afgenomen als een dienst, zijn er minder medewerkers nodig voor het onderhouden van de IT-infrastructuur. Die is immers uitbesteed. Dat betekent dat bedrijven minder of geen IT-medewerkers meer in dienst hebben. Het wegvallen van deze IT-kennis is een kans voor IT-dienstverleners om meer managed services aan te bieden.

De IT-trends in de aanloop naar 2020

Tot zover 2 van de grote trends waarmee intelligente IT-dienstverleners in de aanloop naar 2020 rekening houden. Zijn het bedreigingen of juist kansen voor uw bedrijf? Wilt u meer lezen over bovenstaande en 5 andere trends, download dan deze whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?

Voor organisaties aan de slag kunnen met IoT, kunstmatige intelligentie of connected assets is het van belang dat de IT-omgeving klaar is voor deze verregaande connectiviteit. Ontdek in deze whitepaper de ins en outs van de hybride cloud-omgeving. Bekijk de voordelen die het biedt aan de hand van de adviezen van Hewlett Packard Enterprise.

Lees verder

Cloud Computing :  Hybride cloud management voor dummies

Duik met het boek Hybrid Cloud Management for dummies in de wereld van de hybride cloud. Zoals in elk for dummies boek word je op een leuke manier meegenomen in het onderwerp en ben je na het lezen helemaal op de hoogte van de ins en outs over het beheren van jouw hybride cloudomgeving. Een must-read voor iedere IT’er!

Lees verder

Security :  Spoedcursus beveiligingsbeheer

Steeds meer medewerkers zijn via diverse toestellen verbonden met het bedrijfsnetwerk. Bedrijven verzamelen bergen aan data en onze IT-infrastructuur wordt steeds complexer. De werkvloer is dus bijzonder kwetsbaar geworden voor cyberaanvallen. Tijd om ook meer aandacht te besteden aan beveiligingsbeheer. In dit e-boek leer je hoe je intelligent beveiligingsbeheer bereikt.

Lees verder

Security :  Slimmere back-ups Office 365

Wie wat bewaart, die heeft wat en zo is het ook. Met back-ups is het een kwestie van regelmatig goede kopieën te maken en die snel weer terug te kunnen zetten in het geval van een calamiteit. Hoe doe je dat met Office 365? Dat lees je in deze whitepaper over cybersecurity en back-ups.

Lees verder

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.