Hyper-converged oplossingen: zet nadelen om in voordelen

Kies voor de juiste hyper-converged infrastructuur

Kies voor de juiste hyper-converged infrastructuur

Een eenvoudigere, snellere IT-omgeving creëren én hiermee kosten besparen; welke organisatie wil dat niet? Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer organisaties kiezen voor een hyper-converged oplossing om hun IT-omgeving te stroomlijnen.

Deze alles-in-één-infrastructuur integreert server, storage en netwerk, het is echter belangrijk om de beseffen dat niet elke oplossing hetzelfde biedt.

Wat is te vermijden?

Een organisatie die overweegt te starten met een hyper-converged oplossing doet er een goed aan om de volgende valkuilen te vermijden:

  • Beperkte schaalbaarheid
    Kan het systeem meegroeien met je organisatie? Niemand zit te wachten op een inflexibel systeem.  Is het mogelijk om de capaciteit te verhogen of verlagen met één node? Of betaal je in werkelijkheid voor capaciteit die men niet gebruikt?
  • Gebrek aan storage

Om storage optimaal te benutten, maken organisaties in grote mate gebruik van deduplicatie en compressie. Deze services zijn echter niet vanzelfsprekend bij hyperconverged-oplossingen.Van kostenbesparing is geen sprake meer als de organisatie daardoor extra moet investeren in het inkopen van capaciteit.

Hyper-converged? Zo kan het ook!

De whitepaper Hyper-converged voor high-performance. Hyper-converged & VxRail: een gouden combinatie voor virtuele machines informeert je over de mogelijke nadelen van hyperconverged-oplossingen en vertelt hoe men deze nadelen kan omzetten naar voordelen. Zo ontstaat een hyperconverged-systeem dat kostenefficiënt én flexibel is.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ArchitectureCloud InfrastructureICT InfrastructuurICT (vakgebied) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Architecture :  Het ABC van de nieuwe IT

De IT professional is verantwoordelijk voor de tevredenheid van de gebruikers van de IT infrastructuur. Zo willen gebruikers steeds meer handelingen uitvoeren op het IT netwerk en het liefst willen zij ook nog eens dat deze handelingen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Mocht het IT netwerk niet voldoen aan de wensen van de gebruiker, dan is de gebruiker bereid zijn eigen ICT te installeren. In deze whitepaper worden een aantal trends en uitdagingen besproken van het IT-landschap, waaronder Cloud Management.

Lees verder

Cloud Infrastructure :  Multicloud integratie als basis voor betere data analytics

Data is een organisatie’s meest waardevolle bezit. Het vormt de basis voor datagedreven strategische beslissingen en opent de deur voor AI-toepassingen. Vereiste is wel dat de data, ongeacht locatie, toegankelijk zijn voor analyse en verwerking. Hoe zorg je ervoor dat je data uit verschillende applicaties en cloud-toepassingen toch kan samenbrengen? Een multicloud integratie is de oplossing. Ontdek de ins and outs hier!

Lees verder

ICT Infrastructuur :  Kenniscyclus: De cloud als basis voor betere data analytics

BI en big data vormen de basis voor een succesvolle strategie en maken AI-projecten mogelijk. Vereiste is wel dat de data, ongeacht locatie, toegankelijk zijn voor analyse en verwerking. Een migratie naar de cloud is daarom noodzakelijk om het maximale uit jouw data te halen. Toch blijft het lastig om de data uit verschillende applicaties en cloud-toepassingen samen te brengen.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  In 5 stappen naar de moderne werkplek

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de cloud is die moderne werkplek de afgelopen jaren nóg aantrekkelijker geworden. Geheel in lijn met de wensen van de organisatie zijn de kosten lager en geeft het de productiviteit een boost. Nog meer redenen nodig om te kijken wat het voor jou en je collega’s kan betekenen? Lees dan snel verder.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  Security uitdagingen van de hybrid cloud

Data is van toegevoegde waarde voor iedere organisatie en de hoeveelheid data neemt alsmaar toe. Gevoelige bedrijfsdata is helaas ook interessant voor cybercriminelen, vooral in de hybrid cloud geldt een hoog risico. Hoe kunt u uw organisatie beschermen tegen cyberaanvallen? In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de security uitdagingen en oplossingen van de hybrid cloud.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.