Hyper-converged oplossingen: zet nadelen om in voordelen

Kies voor de juiste hyper-converged infrastructuur

Kies voor de juiste hyper-converged infrastructuur

Een eenvoudigere, snellere IT-omgeving creëren én hiermee kosten besparen; welke organisatie wil dat niet? Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer organisaties kiezen voor een hyper-converged oplossing om hun IT-omgeving te stroomlijnen.

Deze alles-in-één-infrastructuur integreert server, storage en netwerk, het is echter belangrijk om de beseffen dat niet elke oplossing hetzelfde biedt.

Wat is te vermijden?

Een organisatie die overweegt te starten met een hyper-converged oplossing doet er een goed aan om de volgende valkuilen te vermijden:

  • Beperkte schaalbaarheid
    Kan het systeem meegroeien met je organisatie? Niemand zit te wachten op een inflexibel systeem.  Is het mogelijk om de capaciteit te verhogen of verlagen met één node? Of betaal je in werkelijkheid voor capaciteit die men niet gebruikt?
  • Gebrek aan storage

Om storage optimaal te benutten, maken organisaties in grote mate gebruik van deduplicatie en compressie. Deze services zijn echter niet vanzelfsprekend bij hyperconverged-oplossingen.Van kostenbesparing is geen sprake meer als de organisatie daardoor extra moet investeren in het inkopen van capaciteit.

Hyper-converged? Zo kan het ook!

De whitepaper Hyper-converged voor high-performance. Hyper-converged & VxRail: een gouden combinatie voor virtuele machines informeert je over de mogelijke nadelen van hyperconverged-oplossingen en vertelt hoe men deze nadelen kan omzetten naar voordelen. Zo ontstaat een hyperconverged-systeem dat kostenefficiënt én flexibel is.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ArchitectureCloud InfrastructureICT InfrastructuurICT (vakgebied) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Architecture :  Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?

Voor organisaties aan de slag kunnen met IoT, kunstmatige intelligentie of connected assets is het van belang dat de IT-omgeving klaar is voor deze verregaande connectiviteit. Ontdek in deze whitepaper de ins en outs van de hybride cloud-omgeving. Bekijk de voordelen die het biedt aan de hand van de adviezen van Hewlett Packard Enterprise.

Lees verder

ICT Infrastructuur :  Start met goede integratie van Dynamics 365

Om het maximale te halen uit Dynamics 365 is een goede integratie met bestaande applicaties en infrastructuur de sleutel tot succes. Deze whitepaper brengt in kaart hoe je van deze integratie een succes maakt; gebaseerd op jarenlange ervaring bij het ondersteunen van bedrijven in hun reis naar de cloud. Download deze whitepaper en ga nu aan de slag.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  In 5 stappen naar de moderne werkplek

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de cloud is die moderne werkplek de afgelopen jaren nóg aantrekkelijker geworden. Geheel in lijn met de wensen van de organisatie zijn de kosten lager en geeft het de productiviteit een boost. Nog meer redenen nodig om te kijken wat het voor jou en je collega’s kan betekenen? Lees dan snel verder.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  Security uitdagingen van de hybrid cloud

Data is van toegevoegde waarde voor iedere organisatie en de hoeveelheid data neemt alsmaar toe. Gevoelige bedrijfsdata is helaas ook interessant voor cybercriminelen, vooral in de hybrid cloud geldt een hoog risico. Hoe kunt u uw organisatie beschermen tegen cyberaanvallen? In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de security uitdagingen en oplossingen van de hybrid cloud.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.