Hyperconverged en converged: wat zijn de verschillen?

Gebakken lucht of is de hype terecht

Gebakken lucht of is de hype terecht

Sneller, grotere schaal, gemakkelijk te managen, eenvoud in de infrastructuur, betere service en superieure ondersteuning. Het is er voor IT-managers niet gemakkelijker op geworden om de business optimaal te ondersteunen. The Enterprise Strategy Group deed onderzoek hoe de IT deze taak het beste uitvoert en het serviceniveau optimaliseert. Converged of hyperconverged was het eensluidende antwoord van de geïnterviewden. Maar wat zijn deze technologieën eigenlijk? Dat leest u in deze whitepaper.

Converged systemen zijn geïntegreerde systemen

Converged-infrastructuren zijn reference architecturen, maar gaan een stap verder door de infrastructuur te assembleren en te testen vóórdat ze de fabriek verlaten. Onderlinge componenten als storage, servers, netwerk en virtualisatie zijn zo ver geïntegreerd, waardoor ze bijna niet uit elkaar te halen zijn. Deze technologie bespaart bedrijven ontelbare uren ontwerpen, configureren en testen van servers, netwerken en storage sub-systemen. De componenten zijn zo afgesteld dat ze optimaal presteren. Daarnaast beschikken ze over handige mogelijkheden.

Hyperconverged: software-gedefinieerde bouwstenen

Hyperconverged infrastructuren zijn software-gedefinieerde apparaten die server, opslag, virtualisatie, en (soms) netwerken combineren in een software-gedefinieerde bouwsteen. Dit is mogelijk gemaakt door de nieuwste enterprise-class servers, verbeterde prestaties van flash opslag, en een grotere capaciteit harde schijven die minder verbruiken. Dankzij een speciaal ontwikkelde software-laag bovenop deze krachtige servers, kunnen kleine tot middelgrote bedrijven gevirtualiseerde infrastructuur implementeren tegen een fractie van de kosten van een 3-tier architectuur. De server verandert in een infrastructuur-bouwsteen, compleet met gevirtualiseerde machines, schaalbare opslag en geïntegreerde managementinterface. 

Is het allemaal goud dat er blinkt?

Deze verbeterde prefab afstemming van hardware en software klinkt natuurlijk geweldig. Een einde aan langdurig installeren en afstemmen en een gegarandeerde hoge prestatie. Is het ook in de praktijk zo goed als het is? Download deze whitepaper voor een kritische evaluatie van de beschikbare technologieën. 

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Hyperconverged en converged: wat zijn de verschillen?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.