In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Veilig ondernemen dankzij de juiste maatregelen

Veilig ondernemen dankzij de juiste maatregelen

Maandagochtend zet je je kantoorcomputer aan en je schrikt je een ongeluk. In plaats van je startscherm zie je een tekst dat je computer is gegijzeld. Of je even een groot rond bedrag wil overmaken. Je bent slachtoffer geworden van ransomware, één van de vele gedaantes van cybercrime. Net als de meeste mkb’ers denk je wellicht dat jou dit niet overkomt. Helaas zijn kleine ondernemers juist het vaakste het slachtoffer van cyberaanvallen. Volgens het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wordt maar liefst 1 op de 5 bedrijven getroffen door cybercriminaliteit. Het is tijd om cybersecurity de aandacht te geven die het verdient.

Tijd voor een grondige diagnose

Mensen blijken vaak de zwakste schakel in de veiligheidsketting die je onderneming beschermt tegen datalekken en cyberaanvallen. Veel Mkb’ers hebben nog te weinig geregeld om hun zaakjes op orde te hebben. Hoe zit het met:

  • Jouw AVG-beleid? Zijn de gegevens van klanten en werknemers wel goed beschermd?
  • De scherpte van je personeel op phisingmails? Hoe zien ze eruit en wat moet je doen als je er een krijgt?
  • Jouw wifi-netwerk? Is het een opendeurbeleid op de zaak en log jij overal zomaar in?
  • Jouw downloadgedrag? Haal je zomaar alles binnen?
  • Back-ups? Maak je die regelmatig en waar staan deze dan?

Onderweg naar optimale cybersecurity voor de zaak

Het is tijd voor cyberveiligheid. Voorkom dat de zaak lam wordt gelegd door een cyberaanval en download de whitepaper. Daarin staan geen theoretische verhalen, maar duidelijke handvatten waarmee je vandaag nog je onderneming beter beveiligt.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

KPN

KPN wil het leven van ondernemers leuker, vrijer en makkelijker maken door te verbinden. Als dé Telecom en ICT-dienstverlener helpen wij de ondernemer met hun behoeften op het gebied van veiligheid, flexibiliteit, bereikbaarheid, betrouwbaarheid, professionaliseren en samenwerken.

Profiel KPN ›
 
 

Download artikel

In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van .

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.