Innovatie en kostendruk stuwt cloud computing voor banken

Ja, de cloud heeft écht de toekomst

Ja, de cloud heeft écht de toekomst

Ja, de cloud heeft écht de toekomst

Met de technologische zevenmijlssprongen van de afgelopen jaren is het voor banken een no-brainer om ook de cloud in te gaan. Ook het beleidsklimaat in Londen en Brussel ondersteunt dit nu. In deze whitepaper leest u waarom het slechts een kwestie van tijd voordat banken en financiële instellingen cloud computing volledig hebben omarmd.

Technologie aanjager van verandering

Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet met onder andere machine learning en block chain. Deze technologieën vergen een grote computationele rekenkracht en opslag, en leiden tot continue druk om de infrastructuurkosten te verlagen. Cloud computing zal op termijn onmisbaar worden om met big data-analyse kunstmatige intelligentiemodellen te kunnen voeden. Hetzelfde geldt voor het zogeheten ‘Internet of Things’ (IoT), dat met cloud computing grote datavolumes kan verwerken.

Maar voordat het zover is, moeten financiële instituties eerst hun belangrijkste infrastructuur en zakelijke klantapplicaties op orde hebben. Banken zijn nu bezig hun cloud governance vast te leggen en bepalen aan de hand van best practices hoe ze in de toekomst hun infrastructuur kunnen moderniseren. Hierbij zijn vooral belangrijk:

  • Cloudregulering en governance-strategie.
  • Door de cloud ondersteunde innovatie.
  • Modernisering van de infrastructuur op de lange termijn.

Groen licht in de VS en EU

Tot voor kort was Europese regeldruk de belangrijkste reden om te wachten met modellen van cloudgebaseerde infrastructuur. Maar onlangs heeft de Financial Control Authority (FCA) in Londen specifieke richtlijnen uitgegeven over het gebruik van cloud. Bedrijven moeten nu kunnen aantonen dat ze toezicht te hebben op al hun data en ze de juiste risicobescherming toepassen. In de nieuwe EU-wetgeving (GDPR) die op 25 mei ingaat, wordt ook een duidelijk raamwerk voor gegevensprivacy en -bescherming opgesteld. Door de juiste configuraties in te stellen, zullen bedrijven die hun data in de cloud onderbrengen, automatisch voldoen aan de GDPR-eisen van onder andere databeveiliging.

In deze whitepaper kunt u lezen welke cloud innovaties de financiële industrie momenteel overweegt om hun kosten verder naar beneden te brengen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingCloud visie & trendsCloud Basics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Afscheid nemen van jouw VDI-omgeving?

Met een VDI-omgeving zorg jij al jaren voor een veilige en mobiele werkomgeving voor medewerkers. Toch is er steeds meer vraag naar beschikbare alternatieven. Want ondanks de vele voordelen van VDI zijn er ook een aantal nadelen die bij veel organisaties zwaar doorwegen. Bekijk deze webcast van Rapid Circle en bekijk of ook jouw organisatie voordeel haalt uit een nieuwe moderne werkplek.

Lees verder

Cloud Computing :  Ga de concurrentie aan met Fintech-bedrijven

Door de opkomst van Fintech-bedrijven moeten andere financiële instellingen zich ook razendsnel ontwikkelen om de concurrentie aan te kunnen. Aan de start van deze ontwikkelingen staat digitale transformatie. Om digitaal te transformeren is het van belang om de sprong te maken naar de cloud. Hoe je dit doet en welke cloud het beste werkt voor jouw onderneming lees je in deze whitepaper.

Lees verder

Cloud Basics :  Voordelen van de cloud: meer winst, minder zorgen

Veel organisaties maken al (deels) gebruik van de cloud. Dit komt voornamelijk door voordelen zoals kostenvermindering en het toenemen van de flexibiliteit van de organisatie. Men vergeet alleen dat de cloud vele andere voordelen met zich mee brengt. Lees verder en maak gebruik van alle voordelen van de cloud.

Lees verder

Cloud Basics :  De beste cloudstrategie voor uw bedrijf

Een vraag waar momenteel veel organisaties mee worstelen is: hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat de cloud is, wat de mogelijkheden en wat voor- en nadelen zijn. Ook krijgt u informatie over het bepalen van een goede cloudstrategie en een roadmap.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.