Internet of Things geeft de organisatie inzicht

Microsoft referentie-architectuur voor IoT

Microsoft referentie-architectuur voor IoT

IoT brengt een overvloed aan business mogelijkheden met zich mee. Maar hoe ziet de organisatie van IoT er qua informatie architectuur en datastromen uit? In deze referentie architectuur schets Microsoft hiervan een duidelijk beeld op basis van het Microsoft Azure platform.

Toepasbaarheid

Het doel van deze architectuur is om de grote hoeveelheid data die tussen de verbonden devices plaatsvindt te analyseren en controleren. Zodat deze op een relevante wijze geïntegreerd kunnen worden in bedrijfsprocessen.

De architectuur is speciaal ontwikkeld voor grotere IoT-omgevingen die gebruik maken van tienduizenden devices. Kleinschaliger toepassingen zijn echter zeker ook mogelijk. De architectuur is sectoronafhankelijk en toepasbaar op een groot aantal verschillende use-cases.

Uitgangspunten

Uitgangspunten van de gepresenteerde architectuur omvatten heterogeniteit, beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit. De volgende aspecten komen uitgebreid aan bod:

  • Device-connectivity
  • Data-processing, analytics, en management
  • Presentatie en business connectivity

Download deze referentiearchitectuur om perspectief te geven bij het ontwerpen van IoT oplossingen met behulp van Azure. Deze oplossingen kunnen gebouwd worden op de public, private en hybride Azure cloud. De focus ligt echter op public cloud toepassingen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Codit Nederland

ICT-dienstverlener Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, wat de ruggengraat vormt van de huidige digitale transformatie.

Profiel Codit Nederland ›
 
 

Downloaden: Internet of Things geeft de organisatie inzicht

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.