IoT als basis voor een slimme onderneming

Dit is de toegevoegde waarde van IoT

Dit is de toegevoegde waarde van IoT

De populariteit van IoT blijft groeien en de verwachting is niet dat deze groei op korte termijn zal stoppen. Steeds meer organisaties ontdekken dat het verbinden van apparaten met het internet jou een hoop relevante data oplevert. Data die je kan gebruiken om jouw producten en processen te optimaliseren. Volgens Business Insider zullen in 2023 bedrijven ruim 450 miljard dollar investeren in slimme apparaten. Jouw onderneming mag dus niet achterblijven, maar waar moet je beginnen? Wat zijn de consequenties voor privacy en security? Deze whitepaper geeft je raad.

Waarom IoT?

Bij IoT draait het helemaal om het efficiënter en smarter maken van bedrijfsprocessen. Dankzij cloud-technologie is het makkelijker dan ooit om data te delen, samen te brengen en te analyseren. Door intelligentie toe te voegen aan de data kan je uiteindelijk aan de slag met het verbeteren van jouw klanttevredenheid, het aanscherpen van processen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

De basiselementen van een IoT-oplossing

Een IoT-oplossing bestaat altijd uit de volgende elementen:

  • Edge: dit is de link tussen het fysieke apparaat en het cloud-platform. Het verbindt operationele componenten, maakt communicatie en interactie mogelijk tussen de apparaten onderling en het platform.
  • Cloud-platform: zonder cloud is er geen IoT. Het is een geïntegreerd platform waar verschillende applicaties en componenten samenkomen om IoT-services mogelijk te maken. Denk hierbij aan data analytics, systeemintegratie en operationeel monitoring.
  • Fysiek apparaat: het ‘Thing’ in IoT. Een heel scala aan apparaten kan je koppelen aan de cloud.

Wat vind je terug in dit e-boek?

Naast essentiële informatie over de basis van IoT besteedt dit e-boek ook ruim aandacht aan:

  • De 4 grootste IoT-misverstanden
  • Het aanpakken van IoT-uitdagingen
  • IoT-implementatiestrategieën
  • IoT-security risico’s

Dit e-boek biedt je een leidraad bij het opzetten van een succesvol IoT-project en geeft je inzichten in de voordelen voor jouw organisatie. Ben je benieuwd naar de praktische voorbeelden uit verschillende branches? Download dan dit e-boek, laat je inspireren en ga aan de slag!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerCloud ComputingIT ArchitectuurIOT bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

IT Beheer :  6 tips voor succesvol outsourcen

Het outsourcen van softwareontwikkeling wordt steeds populairder. De vraag naar developers ligt een stuk hoger dan het aanbod op de arbeidsmarkt waardoor veel bedrijven moeite hebben hun vacatures te vullen. Outsourcing heeft veel voordelen, als je het juist aanpakt. Deze whitepaper zet 6 tips op een rij die zorgen voor een succesvolle outsourcing van jouw softwareprojecten.

Lees verder

Cloud Computing :  Werkplekbeheer eenvoudiger gemaakt

Veel bedrijven profiteren onvoldoende van de voordelen die werken in de cloud biedt. Deze webcast vertelt meer over een werkplek in de cloud en laat je zien hoe je zo’n cloudwerkplek ook efficiënt beheert in Microsoft 365 in combinatie met Azure. Zo zorg je voor blije gezichten op de werkvloer, in de boardroom én op de IT-afdeling.

Lees verder

IT Architectuur :  Hoe maak je van cloudmigratie een succes?

Bedrijven migreren massaal naar de cloud. Iedereen wil immers efficiënter werken met de modernste digitale middelen. Het is dus tijd voor een verandering, maar doe je dat zelf of roep je hulp in? Lees hoe dan ook deze whitepaper, dan vermijd je valkuilen en zorg je voor een voorspoedige reis.

Lees verder

IOT :  Internet der dingen is geen toekomstmuziek meer

Het Internet of Things is momenteel een van de grote hypes. Tech-journalisten schrijven het internet vol over de mogelijkheden, maar de praktische toepassingen blijven vaak onduidelijk. Het internet der dingen lijkt vaak overweldigend, ingewikkeld en duur. Wat kunt u concreet zelf binnen uw organisatie met deze nieuwe toepassingen? Deze whitepaper geeft praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Lees verder

IOT :  Internet of Things: wat houdt u tegen?

Sensoren worden steeds goedkoper, internet is overal en we komen bijna om in de data. Het Internet of Things (IoT) zet de wereld nu al op z’n kop. De mogelijkheden zijn enorm, maar het potentieel wordt er nog niet uitgehaald. Wat kan er nog beter? Veel organisaties concentreren zich momenteel op het online krijgen van slimme gadgets. Men vergeet echter alle data die deze gadgets verzamelen, te verwerken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.