IT-automatisering: realiseer ITaaS in 5 stappen

Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Van organisaties wordt in deze digitale wereld verwacht dat ze zich blijven aanpassen aan de veranderende realiteit. Daarnaast is innoveren een vereiste waardoor de IT-afdeling onder hoge druk komt te staan. Om de optimale bijdrage te leveren aan het succes van de organisatie, hebben de ontwikkelaars, systeem- en applicatiebeheerders snel toegang nodig tot de resources en IT-services die vanuit het datacenter of externe cloudproviders geboden worden. Deze whitepaper gaat dieper in op het automatiseren van de automatisering waardoor een servicegerichte IT-organisatie wordt gerealiseerd. IT-automatisering zorgt ervoor dat IT-services op afroep beschikbaar zijn, terwijl u de regie in handen houdt.

Spanningsveld

In tegenstelling tot wat we gewend zijn van IT in de privésituatie, duurt de uitrol van IT-services binnen de werkomgeving vaak veel langer. Hierdoor ontstaat een spanningsveld tussen de gebruiker en de beheerders.

Automation en Orchestration

Om dit spanningsveld te doorbreken kan de organisatie automation en orchestration inzetten. Omdat de ICT hiermee vanuit een portal als een service wordt aangeboden kunnen meer resultaten worden bereikt. De manier waarop een IT-service wordt uitgerold kan hiermee gemodelleerd worden binnen een workflow.

Ga aan de slag met uw IT-automatisering

Download de whitepaper om erachter te komen wat de voordelen zijn voor uw organisatie als ervoor gekozen wordt om IT as a Service (ITaaS) in te zetten. Zo wordt dieper ingegaan op de vijf stappen die gezet moeten worden om ITaas te realiseren. Lees de whitepaper en ga aan de slag met uw IT-automatisering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom TrendsIT OplossingenICT StrategieIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Security in online retail: 3 aandachtspunten

Security kreeg de afgelopen jaren steeds meer aandacht binnen organisaties. Security was ineens niet meer het exclusieve domein van de IT-afdeling, maar een integraal onderdeel van de organisatie. Desondanks zijn er nog een aantal trends die onvoldoende aandacht krijgen waardoor online retailers kwetsbaar zijn voor aanvallen. Dit rapport zet de 3 onderbelichte trends op een rij.

Lees verder

Trends :  Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De functieomschrijving van een IT-manager uit 2000 ziet er heel anders uit dan een functieomschrijving van een IT-manager in 2020. Er is dan ook een hoop veranderd in de afgelopen decennia. Welke rol heeft de IT-manager in een moderne organisatie? En welke vaardigheden zijn hierbij belangrijk? Deze whitepaper gaat op zoek naar de IT-manager van 2020.

Lees verder

IT Oplossingen :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar  oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

IT Oplossingen :  Verbeterde zichtbaarheid voor snellere en betere beslissingen dankzij NetSuite

IT-dienstverleners worden steeds complexer. Ze hebben vaak complexere bedrijfsmodellen en bieden verschillende diensten aan in verschillende regio’s. Voor internationale organisaties met meerdere filialen, afdelingen en dochterondernemingen kan het heel lastig en ingewikkeld zijn goed zicht te houden op projecten, budgetten en alle verschillende resources. NetSuite heeft uitgebreide mogelijkheden en tools die op maat zijn gemaakt voor IT-dienstverleners. In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van NetSuite voor IT-dienstverleners, onder andere aan de hand van klantervaringen.

Lees verder

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

IT Beheer :  Dataveiligheid én het humeur van collega’s optimaliseren

We werken thuis, onderweg, bij klanten en soms ook op kantoor. Via onze telefoon of laptop kunnen we bij alle belangrijke bestanden. Dit vereist een goede beveiliging die past bij je branche en werkcultuur. Timmer je alles dicht of juist niet? Hoe je dit goed regelt lees je in de Gids voor mobile device management 'Veilige data, blije medewerkers'.

Lees verder

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.