IT is de motor van jouw organisatie

Digitale transformatie onmogelijk zonder aangepaste IT-infrastructuur

Digitale transformatie onmogelijk zonder aangepaste IT-infrastructuur

Wanneer we om ons heen kijken zien we dat steeds meer organisaties begrijpen dat technologie de basis is voor succes in de toekomst. Bedrijven willen snel reageren op veranderingen in de markt, willen snel en eenvoudig toegang tot relevante databronnen en ze verwachten dat de IT-afdeling net zo snel inspeelt op al die veranderingen. Dat is een behoorlijke uitdaging, want veel IT-afdelingen worstelen met het beheren van de traditionele IT-infrastructuur. Deze gids laat je zien hoe je een toekomstbestendige en efficiënte IT-infrastructuur inricht.

De codewoorden zijn: snel, eenvoudig en efficiënt

Wil je van IT echt een business enabler maken? Dan is het belangrijk om de beheerlast op de afdeling te beperken, zo houden experts tijd over voor wat echt telt in de toekomst: innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Dit doe je door onder andere te investeren in:

  • Software defined infrastructuur
  • Automatisering
  • Orkestratie van processen
  • Self-service
  • Hybride cloudresources

Voordelen van software defined infrastructure

Bij een software defined infrastructure vervang je een fysiek component uit je infrastructuur door een software-variant. Denk hierbij aan een server, applicatie of opslag. Je voegt een softwarematige laag toe aan de beperkingen van fysieke hardware. Het beheren van resources en applicaties wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen; van een snellere time-to-market tot meer gebruiksvriendelijkheid.

Meer weten over efficiënte IT?

Deze gids zet alle details voor een efficiëntere IT-omgeving, en uiteraard ook alle voordelen, voor jou op een rij. Zo weet je precies wat jij nodig hebt om jouw IT-infrastructuur klaar te stomen voor de digitale economie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

IT Architectuur :  Hoe maak je van cloudmigratie een succes?

Bedrijven migreren massaal naar de cloud. Iedereen wil immers efficiënter werken met de modernste digitale middelen. Het is dus tijd voor een verandering, maar doe je dat zelf of roep je hulp in? Lees hoe dan ook deze whitepaper, dan vermijd je valkuilen en zorg je voor een voorspoedige reis.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.