Micromanagement in IT-teams

Herken het en pak het aan!

Micromanagement in IT-teams

Er zijn zo van die managers die de liefst de hele dag meekijken wat iedereen doet. Of managers die het liefste alleen maar kleine klussen overdragen aan teamleden en voor de rest de touwtjes stevig in handen houden. We hoeven je niet te vertellen dat zo’n aanpak geen positieve invloed heeft op de creativiteit en werklust van het team. Deze micromanagers zorgen niet alleen voor ontevredenheid in het team, ze maken het zichzelf ook niet makkelijk. Constant alles controleren, niets uit handen geven en jezelf verliezen in details is immers een behoorlijk tijdrovende en uitputtende managementstijl. Deze whitepaper duikt dieper in het onderwerp micromanagement en onderzoekt of deze stijl van leidinggeven eigenlijk ooit acceptabel is.

Ongekend populair ondanks de vele nadelen

Niemand zit te wachten op een micromanager, maar toch lopen er behoorlijk wat managers rond die deze stijl van leidinggeven hanteren. Waarom doen ze dit?

  • De manager heeft geen vertrouwen in de competenties van zijn team
  • Er is geen plan en daarom verzanden managers in het revalueren van hun processen
  • De grens tussen perfectionisme en micromanagement is moeilijk te onderscheiden

Het waarom van micromanagement is divers, maar de gevolgen zijn altijd hetzelfde: het draagt niet bij de productiviteit en creativiteit van het team. Maar zijn er situaties denkbaar waarin micromanagement wellicht wel acceptabel is? Welke situaties zijn dat en wanneer gaan je te ver? Ga aan de slag met de tips, waarschuwingen en do’s en don’ts uit deze whitepaper en werk aan een goed functionerend en open IT-team.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

E-ngineers

Wij ontwerpen hedendaagse systemen en optimale IT-architecturen die speciaal zijn gemaakt om aan uw behoeften en ambities te voldoen!

Profiel E-ngineers ›
 
 

Downloaden: Micromanagement in IT-teams

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.