Microsoft Azure: cloud oplossing in de praktijk

Zakelijke gebruikers beschrijven ervaringen

Zakelijke gebruikers beschrijven ervaringen

Wat zijn de voor- en nadelen van een overstap naar Microsoft Azure? Forrester Consulting deed onderzoek naar de effecten van zo’n migratie op ondernemingen. Het ging daarbij zowel om de Total Economic Impact (TEI, een door Forrester ontwikkelde methodologie die organisaties helpt bij het nemen van technologische beslissingen) als de return on investment (ROI). Om de voordelen, nadelen en risico’s van een Microsoft Azure-implementatie te weten te komen, interviewde Forrester huidige gebruikers. Zij hebben elk minstens een jaar ervaring met de dienst.

Microsoft Azure

De cloud-computingoplossing Microsoft Azure combineert Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Om problemen met de capaciteit en rekenkracht te voorkomen wordt de werkdruk automatisch verdeeld door een load balancer. Azure is flexibel en hybride, zodat toepassingen makkelijk zijn aan te passen aan de specifieke wensen van klanten.

Nadelen on-premise oplossingen

Voordat ze overstapten op Microsoft Azure, gebruikten de ondernemingen uit het onderzoek tal van on-premise oplossingen. Soms was al gekozen voor een hosted datacenter, maar ook dan lag het gehele beheer bij de eigen organisatie. De oude aanpak leidde tot problemen, zoals:

  • Het bestaande datacenter werd letterlijk te krap
  • Zakelijke doelstellingen werden niet waargemaakt door de langzame ontwikkeling van applicaties
  • IT-budgetten stegen, terwijl de onderneming moest bezuinigen

Deze valkuilen worden nader toegelicht in de whitepaper.

Microsoft Azure: cloud oplossing in de praktijk

Forresters gesprekspartners noemden de volgende voordelen van Windows Azure:

  1. Verhoogde omzet
  2. Minder kosten
  3. Grotere effectiviteit op gebied van marketing en verslaglegging

Is overstappen winstgevend?

In deze whitepaper worden de hierboven geschetste voordelen nader toegelicht. Met dit onderzoek als referentie wordt het makkelijker om te beslissen of een overstap naar Microsoft Azure voor uw organisatie winstgevend is.
 

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Codit Nederland

ICT-dienstverlener Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, wat de ruggengraat vormt van de huidige digitale transformatie.

Profiel Codit Nederland ›
 
 

Downloaden: Microsoft Azure: cloud oplossing in de praktijk

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.