Multicloud integratie als basis voor betere data analytics

Bereid organisaties voor op AI-mogelijkheden

Bereid organisaties voor op AI-mogelijkheden

We leven in een wereld van technologische hoogstandjes, snelle marktveranderingen en grote hervormingen. Het product, de technologie of de processen zijn niet langer de belangrijkste bedrijfsmiddelen, data is waar het om gaat. Organisaties die erin slagen hun data om te zetten in digitale intelligentie genieten van een voorsprong op de concurrentie. Datagedreven organisaties zijn namelijk in staat processen te automatiseren, nieuwe klantervaringen te creëren en snelle beslissingen te maken.

De uitdaging: diverse data samenvoegen en analyseren

Eén van de grootste uitdagingen bij het werken met data is de beschikbaarheid van die data. De gegevens zijn er wel, maar zijn opgeslagen in losstaande silo’s of applicaties. Sommige data zijn beschikbaar op bedrijfslocaties, andere worden bewaard in de cloud. Er is dus behoefte aan een aanpak die alle soorten data en applicaties op een veilige manier samenbrengt. Alleen op die manier krijgt een organisatie opnieuw controle en inzicht over de data en kan men gaan nadenken om AI-toepassingen in te zetten.

Databeheer 2.0 als basis voor AI

Een AI-project heeft alleen een kans van slagen als bedrijven een sterke basis hebben voor hun data. Goed databeheer is dus essentieel om organisaties klaar te stomen voor AI-toepassingen. Goed databeheer in een hybride cloud-omgeving omvat:

  1. Overeenstemming over wat data betekenen
  2. Overeenstemming over hoe data worden onderhouden en gemonitord
  3. Afdelings- en bedrijfspolicy voor het beschermen en beveiligen van strategische data
  4. Data-integratie strategie inclusief datalevenscyclus-beheer

Kies voor multicloud integratie

Een proactieve aanpak die data in alle vormen en maten, over alle platformen heen, integreert en zichtbaar maakt is dus de basis voor digitaal succes. De juiste infrastructuur zorgt voor een veilig beheer van alle soorten data in een hybride cloud-omgeving. Deze open en wendbare omgeving zorgt ervoor dat het aansluiten van nieuwe databronnen of het uitwisselen van data tussen verschillende applicaties een stuk eenvoudiger wordt.

Ontdek hier de vele voordelen van de multicloud integratie en zorg ervoor dat jouw organisatie het maximale uit zijn data kan halen. Download Unleash digitale intelligence with data and apps en start met het opzetten van een stevig fundament voor jouw AI-projecten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieCloud ComputingCloud Data & StorageCloud Infrastructure bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Synergie voor Dummies

De zakenwereld van nu is vele malen meer tech-savvy dan een decennium geleden. Het nieuwe business paradigma, volgens Hewlett-Packard (HP) althans, is de Idee Economie. Ook IT ontkomt er niet aan om de blik te verruimen, bijvoorbeeld als het gaat om de infrastructuur. Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek ‘Synergie voor Dummies’ van HP.

Lees verder

ICT Strategie :  Start met goede integratie van Dynamics 365

Om het maximale te halen uit Dynamics 365 is een goede integratie met bestaande applicaties en infrastructuur de sleutel tot succes. Deze whitepaper brengt in kaart hoe je van deze integratie een succes maakt; gebaseerd op jarenlange ervaring bij het ondersteunen van bedrijven in hun reis naar de cloud. Download deze whitepaper en ga nu aan de slag.

Lees verder

Cloud Computing :  Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?

Voor organisaties aan de slag kunnen met IoT, kunstmatige intelligentie of connected assets is het van belang dat de IT-omgeving klaar is voor deze verregaande connectiviteit. Ontdek in deze whitepaper de ins en outs van de hybride cloud-omgeving. Bekijk de voordelen die het biedt aan de hand van de adviezen van Hewlett Packard Enterprise.

Lees verder

Cloud Computing :  Hybride cloud management voor dummies

Duik met het boek Hybrid Cloud Management for dummies in de wereld van de hybride cloud. Zoals in elk for dummies boek word je op een leuke manier meegenomen in het onderwerp en ben je na het lezen helemaal op de hoogte van de ins en outs over het beheren van jouw hybride cloudomgeving. Een must-read voor iedere IT’er!

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Slimmere back-ups Office 365

Wie wat bewaart, die heeft wat en zo is het ook. Met back-ups is het een kwestie van regelmatig goede kopieën te maken en die snel weer terug te kunnen zetten in het geval van een calamiteit. Hoe doe je dat met Office 365? Dat lees je in deze whitepaper over cybersecurity en back-ups.

Lees verder

Cloud Data & Storage :  De voordelen van SAP op Azure

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.