Multicloud integratie als basis voor betere data analytics

Bereid organisaties voor op AI-mogelijkheden

Bereid organisaties voor op AI-mogelijkheden

We leven in een wereld van technologische hoogstandjes, snelle marktveranderingen en grote hervormingen. Het product, de technologie of de processen zijn niet langer de belangrijkste bedrijfsmiddelen, data is waar het om gaat. Organisaties die erin slagen hun data om te zetten in digitale intelligentie genieten van een voorsprong op de concurrentie. Datagedreven organisaties zijn namelijk in staat processen te automatiseren, nieuwe klantervaringen te creëren en snelle beslissingen te maken.

De uitdaging: diverse data samenvoegen en analyseren

Eén van de grootste uitdagingen bij het werken met data is de beschikbaarheid van die data. De gegevens zijn er wel, maar zijn opgeslagen in losstaande silo’s of applicaties. Sommige data zijn beschikbaar op bedrijfslocaties, andere worden bewaard in de cloud. Er is dus behoefte aan een aanpak die alle soorten data en applicaties op een veilige manier samenbrengt. Alleen op die manier krijgt een organisatie opnieuw controle en inzicht over de data en kan men gaan nadenken om AI-toepassingen in te zetten.

Databeheer 2.0 als basis voor AI

Een AI-project heeft alleen een kans van slagen als bedrijven een sterke basis hebben voor hun data. Goed databeheer is dus essentieel om organisaties klaar te stomen voor AI-toepassingen. Goed databeheer in een hybride cloud-omgeving omvat:

  1. Overeenstemming over wat data betekenen
  2. Overeenstemming over hoe data worden onderhouden en gemonitord
  3. Afdelings- en bedrijfspolicy voor het beschermen en beveiligen van strategische data
  4. Data-integratie strategie inclusief datalevenscyclus-beheer

Kies voor multicloud integratie

Een proactieve aanpak die data in alle vormen en maten, over alle platformen heen, integreert en zichtbaar maakt is dus de basis voor digitaal succes. De juiste infrastructuur zorgt voor een veilig beheer van alle soorten data in een hybride cloud-omgeving. Deze open en wendbare omgeving zorgt ervoor dat het aansluiten van nieuwe databronnen of het uitwisselen van data tussen verschillende applicaties een stuk eenvoudiger wordt.

Ontdek hier de vele voordelen van de multicloud integratie en zorg ervoor dat jouw organisatie het maximale uit zijn data kan halen. Download Unleash digitale intelligence with data and apps en start met het opzetten van een stevig fundament voor jouw AI-projecten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieCloud ComputingCloud Data & StorageCloud Infrastructure bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Kant-en-klaar of zelf bouwen?

Start je met IoT, dan is het belangrijk om het uiteindelijk doel op je netvlies te hebben. Wil je processen efficiënter laten verlopen of wil je nieuwe verdienmodellen introduceren? Ben je geholpen met een SaaS-oplossing of is een PaaS-oplossing voor jou noodzakelijk om succesvol te starten? Deze whitepaper zet alle details voor je op een rij.

Lees verder

ICT Strategie :  Aan de slag met data en AI

In toenemende mate spelen data en kunstmatige intelligentie een sleutelrol binnen de organisatie. Zo interpreteren programma’s zelf teksten om beslissingen te nemen en helpen bots voortaan onze klanten. Maar voor de organisatie aan de slag kan met AI-projecten, is het belangrijk om de basis van dit alles op orde te hebben: de data.

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Slimmere back-ups Office 365

Wie wat bewaart, die heeft wat en zo is het ook. Met back-ups is het een kwestie van regelmatig goede kopieën te maken en die snel weer terug te kunnen zetten in het geval van een calamiteit. Hoe doe je dat met Office 365? Dat lees je in deze whitepaper over cybersecurity en back-ups.

Lees verder

Cloud Data & Storage :  De voordelen van SAP op Azure

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.