Onderzoek ESG: Flashstorage bij bedrijven

Flashstorage: uiteenlopende bedrijfsdoelstellingen

Flashstorage: uiteenlopende bedrijfsdoelstellingen

Solid-statestorage bestaat al enkele tientallen jaren in verschillende vormen. De beschikbaarheid en het gebruik van betaalbare NAND-flashstoragemedia is de eerste versie van de technologie die breed implementeerbaar en geïmplementeerd is. Het beschikbaar worden van flashstorage voor commerciële toepassingen heeft in een relatief korte tijd voor een blijvende impact gezorgd.

Voordelen flashstorage

Flashstorage is erg populair bij de meeste organisaties om verschillende redenen:

  • Hoge performance
  • Hoge IOPS
  • Minimale latency
  • Betere ROI
  • Lagere operationele TCO

Onderzoek van ESG

In de whitepaper wordt dieper ingegaan op het onderzoek dat is verricht namens ESG naar flashstorage. Analyse en rechtvaardiging van het gebruik van flashstorage wordt steeds geavanceerder en samenhangender. In combinatie met de geleidelijk afnemende brutokosten leidt dit tot een nog hogere acceptatie van flash(systemen):

  • 72% van de IT-professionals bij grote ondernemingen die hebben meegedaan aan het onderzoek van ESG, verklaarden dat ze al gebruikmaken van solid-statetechnologie, dat ze van plan zijn deze binnen 12 maanden te implementeren of dat ze deze actief aan het evalueren zijn.
  • Het aantal grote leveranciers van een of andere vorm van solid-statestorageproduct(en) is sterk toegenomen: hun aantal is zelfs meer dan verdubbeld in de periode tussen 2008 en 2012. De teller staat momenteel op meer dan 70 leveranciers.
  • Gebruikers die storage beschouwen als een strategisch hulpmiddel dat een verschil kan maken in de concurrentiestrijd, maken vier maal vaker gebruik van solid-statestorage dan degenen die storage alleen maar zien als een bijzaak.

Kansen van flashstorage

Lees in de whitepaper meer over het onderzoek dat ESG heeft verricht naar flashstorage en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor de organisatie. Zo wordt uiteengezet waarom solid-state een technologie is en geen markt. Ook wordt gekeken naar workloads en applicaties die geschikt zijn voor solid-statestorage. Download de whitepaper geheel vrijblijvend en laat u informeren over de kansen en uitdagingen van flashstorage op de werkvloer.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. PQR geeft het die aandacht en creëert rust in uw IT.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Onderzoek ESG: Flashstorage bij bedrijven

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.