Phishing is in opkomst. Wat te doen?

Improving application and privilege management

Improving application and privilege management

Phishing is een bedreiging die erg in opkomst is. De bedreigingen waar organisaties op het gebeid van IT mee te maken krijgen veranderen steeds maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door zwakheden in de IT-security aanpak. Momenteel is phishing een groot probleem. Belangrijke redenen hiervoor zijn:

  • Hergebruik van gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • Nauwelijks authenticatie bij email en browsen.
  • Gebruikers staan gebruikersnaam en wachtwoord dankzij slimme phishing acties.
  • Gebruikers hebben teveel rechten voor het installeren en benaderen van software.

Begin bij de IT-security basics

Bij veel IT-Security problemen, en zo ook phishing, ligt de oorzaak in het onvoldoende onder controle hebben van de security-basics. De basis van IT-security is immers het zoveel mogelijk focussen op de grootste risico’s. Vaak wordt nog altijd meer aandacht besteed aan fysieke ‘real world’ kwetsbaarheden terwijl de grootste impact vandaag de dag ligt bij cybercrime.

Wat zijn dan de basics?

  • Continue monitoren van aanvallen, kwetsbaarheden en focus op security controls die sneller herkennen en de impact minimaliseren.
  • Focus niet op security controls die de business in de weg staan.
  • Integreer en automatiseer.

Lees de volledige whitepaper waarin ingegaan wordt op de gevaren van phishing maar ook wat organisaties en instellingen kunnen doen om het gevaar zoveel mogelijk te vermijden. Als leidraad voor de adviezen worden de aanbevelingen van het Amerikaanse ‘Center of Internet Security’, of kortweg CIS, genomen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IT OplossingenICT StrategieSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Oplossingen :  Bewapen jouw bedrijf tegen cybercrime

Cyberaanvallen zijn al jaren een groot probleem voor bedrijven in alle sectoren, van ziekenhuizen tot universiteiten en van de detailhandel tot de horeca. Wie zich niet tegen cybercrime wapent, heeft kans om slachtoffer te worden met grote gevolgen van dien. Download daarom dit trendrapport en ontdek de 5 belangrijkste cybersecuritytrends van 2022.

Lees verder

IT Oplossingen :  Doe de 2021 cybersecurity gezondheidscheck

De versnelde uitrol van het thuiswerken heeft naast veel voordelen ook risico’s met zich meegebracht! Cybercriminelen liggen 24/7 op de loer en benutten ieder zwak punt binnen jouw beveiliging. Daarom is het belangrijk dat jouw organisatie voldoet aan de benodigde securityeisen. Download deze whitepaper en doe de cybersecurity gezondheidscheck om te zien of jouw bedrijf in 2021 goed beveiligd is.

Lees verder

ICT Strategie :  Hoe kies je het juiste datacenter voor jou?

Is jouw IT-infrastructuur toe aan vernieuwing en wil je beginnen met het zoeken van een (ander) extern datacenter? Begrijpelijk dat je door alle aanbod en informatie moeilijk een keuze kan maken. Je wilt voor je IT-afdeling natuurlijk de beste keuze maken. Deze whitepaper biedt een duidelijke checklist welke je helpt een datacenter te kiezen die past bij jouw specifieke bedrijfscontext.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.