Phishing is in opkomst. Wat te doen?

Improving application and privilege management

Improving application and privilege management

Phishing is een bedreiging die erg in opkomst is. De bedreigingen waar organisaties op het gebeid van IT mee te maken krijgen veranderen steeds maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door zwakheden in de IT-security aanpak. Momenteel is phishing een groot probleem. Belangrijke redenen hiervoor zijn:

  • Hergebruik van gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • Nauwelijks authenticatie bij email en browsen.
  • Gebruikers staan gebruikersnaam en wachtwoord dankzij slimme phishing acties.
  • Gebruikers hebben teveel rechten voor het installeren en benaderen van software.

Begin bij de IT-security basics

Bij veel IT-Security problemen, en zo ook phishing, ligt de oorzaak in het onvoldoende onder controle hebben van de security-basics. De basis van IT-security is immers het zoveel mogelijk focussen op de grootste risico’s. Vaak wordt nog altijd meer aandacht besteed aan fysieke ‘real world’ kwetsbaarheden terwijl de grootste impact vandaag de dag ligt bij cybercrime.

Wat zijn dan de basics?

  • Continue monitoren van aanvallen, kwetsbaarheden en focus op security controls die sneller herkennen en de impact minimaliseren.
  • Focus niet op security controls die de business in de weg staan.
  • Integreer en automatiseer.

Lees de volledige whitepaper waarin ingegaan wordt op de gevaren van phishing maar ook wat organisaties en instellingen kunnen doen om het gevaar zoveel mogelijk te vermijden. Als leidraad voor de adviezen worden de aanbevelingen van het Amerikaanse ‘Center of Internet Security’, of kortweg CIS, genomen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT OplossingenICT StrategieSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Oplossingen :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar  oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

IT Oplossingen :  Verbeterde zichtbaarheid voor snellere en betere beslissingen dankzij NetSuite

IT-dienstverleners worden steeds complexer. Ze hebben vaak complexere bedrijfsmodellen en bieden verschillende diensten aan in verschillende regio’s. Voor internationale organisaties met meerdere filialen, afdelingen en dochterondernemingen kan het heel lastig en ingewikkeld zijn goed zicht te houden op projecten, budgetten en alle verschillende resources. NetSuite heeft uitgebreide mogelijkheden en tools die op maat zijn gemaakt voor IT-dienstverleners. In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van NetSuite voor IT-dienstverleners, onder andere aan de hand van klantervaringen.

Lees verder

ICT Strategie :  Heb jij een cloud-escape plan klaar?

Tegenwoordig is bijna alles as a Service. Dankzij de enorme populariteit van cloudsoftware zoals Office 365 en Salesforce heeft bijna iedere organisatie wel data en processen in de publieke cloud. Maar hoe houd je grip op alle verschillende cloudomgevingen? En wat als je een keertje wil veranderen? Zit je dan vast aan die publieke cloud of heb je een escape-plan opgesteld?

Lees verder

ICT Strategie :  IT is de motor van jouw organisatie

Digitale transformatie dwingt bedrijven om ingrijpende veranderingen door te voeren in hun strategie, beleid en processen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het inrichten van een IT-landschap dat bedrijven in staat stelt snel te reageren op veranderingen in de markt. Worstel jij nog met legacy IT en verouderde infrastructuur? Download dan deze handige gids en bekijk hoe het IT-landschap van de toekomst eruitziet.

Lees verder

Security :  Slimmere back-ups Office 365

Wie wat bewaart, die heeft wat en zo is het ook. Met back-ups is het een kwestie van regelmatig goede kopieën te maken en die snel weer terug te kunnen zetten in het geval van een calamiteit. Hoe doe je dat met Office 365? Dat lees je in deze whitepaper over cybersecurity en back-ups.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.